Visit my YouTube channel here.

License to Drive (1988)

Could you take the car out of neutral? We just got passed by a street sweeper.

Det er synd at det ikke lenger lages sjarmerende filmer som License to Drive. Hvorfor skal det være så vanskelig? Kanskje det har noe med at i dagens Hollywood så finner man ikke unge talenter med karisma som de to Coryene hadde, og at dagens filmskapere ikke klarer å lage så enkle og gode filmer som License to Drive. Dagens komediefilmer mangler mye av det man fant i komediefilmer fra 80-tallet, enkel humor og en lineær historie.

Det er synd med det som skjedde med Corey Haim. Han tålte ikke suksessen, og han ble nok en barnestjerne som ble glemt og senere døde han, fremdeles var han ung. Du ser hva som bodde i ham i License to Drive. Han hadde så mye sjarm og glede, og han ga alt.

License to Drive holder seg svært godt. Dette var en av mine favorittfilmer når jeg var yngre. Det er ikke bare nostalgi som gjør filmen god. Den er ærlig og svært morsom. Det er så herlig å se Corey Haim når han er så forsiktig med bilen, men så ender den opp som en skraphaug. Så enkel, men akk så morsom film som fanger opp det med å være ung og dum. Det eneste jeg ikke liker er romantikken som stopper opp i en blindvei. Ellers er skuespillerne herlige, spesielt far i huset er stor, og hvem kan vel glemme megga hos Biltilsynet?

License to Drive er ikke en film man kunne ha lagd i dag, da må det yngre talenter til, og i Hollywood finner du ingen som kan matche de to Coryene i sine glansdager når det gjelder komedie. Det er det svært få som kan. Og jeg elsker hyllesten til A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy’s Revenge i starten av filmen, herlig og surrealistisk åpningsscene som setter standarden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.