Visit my YouTube channel here.

Little Big Soldier (2010)

Kampen om Kina.

Jackie Chan må holde seg hjemme, han må slutte å reise over til Hollywood. Hans siste filmer i Hollywood har vært elendige. Filmene i Hong Kong har vært betraktelig bedre, men de holder ikke akkurat samme kvalitet som tidligere i karrieren. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt dette, og jeg begynner å bli lei av å repetere meg selv, men det betyr jo bare at jeg bryr meg om Jackie Chan.

Little Big Soldier er en kjedelig film å se på. En film der handlingen er lagt til dynastiet, en film der reisen går fra A til B, og underveis dukker det opp problemer, både fiender og gamle kjente.

Little Big Soldier klarte aldri å engasjere meg. Jeg brydde meg ikke om noen av rollefigurene, ikke engang rollefiguren som Jackie Chan spiller fikk engasjementet igang. Problemet er mangel på karakterdybde. Mangelen på bakgrunnshistorie gjør at man ikke klarer å knytte bånd mellom rollefigur og seer. Det blir synging og litt historie om far, det skal liksom gjøre det rørende?

Overraskende nok får vi en del kampscener. De er ikke store, men de gjør jobben sin. Ikke forvent de gode kampscenene Jackie Chan skapte på 80-talle. Kampscenene i Little Big Soldier er mer våpenbaserte. Det blir selvsagt en del komedie i kampscenene, det er jo varemerket til Jackie Chan.

Skuespillere leverer gode rolletolkninger. Det er artig å se Jackie Chan i andre roller, men på en måte kjøper jeg aldri at Jackie Chan ikke er den sterkeste karen i filmen. Jeg synes Jackie Chan burde bestemme seg for å sparke ræv eller å la vær. En mellomting finnes ikke når du heter Jackie Chan og er en levende filmlegende som fremdeles har det i seg. Jackie Chan begynner å bli gammel, og det er forståelig at han vil prøve seg mer som skuespiller. Han trenger ikke å bevise mer, han kommer alltid til å være kongen. Han har tatt steget forbi Bruce Lee for mange år siden.

Til å ha en uventet slutt må jeg si at tabbene som vi får se når rulleteksten dukker opp ikke er passende i det hele tatt. Jackie Chan er kjent for å vise stunts og dialog som ikke går som planlagt når filmen er ferdig. Med tanke på slutten ødelegger disse klippene mye av stemningen etter den siste scenen i filmen.

Little Big Soldier er en lystig actionfilm med en uventet slutt som er ganske trist. Filmen prøver å være mørkere enn det den egentlig er, men lykkes aldri med å etablere den atmosfæren. Visuelt er Little Big Soldier en kjedelig film med mye grus og støv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.