Visit my YouTube channel here.

Looking for Eric (2009)

looking for eric

Sammenvokste øyenbryn, navnet er Eric Cantona.

Looking for Eric var ikke helt som forventet. Dette er en dramafilm om en mann som har møtt veggen. Han sliter med sine to sønner som ikke respekterer ham, og han klarer ikke å ta kontakt med sin første kjærlighet i livet. Eneste koblingen er hans datter som har fått unge, og hun trenger hjelp av sin mor og far. Kan Eric bishop få orden på problemene sine, og vil selveste Eric Cantona hjelpe ham på veien med sin livsfilosofi?

Når jeg var yngre var jeg fotballinteressert. Jeg ser fremdeles på viktige og store kamper, men interessen er der ikke lenger. Jeg har alltid lurt på hvorfor mennesker er så fanatiske når det gjelder fotball. Når de skal forklare hvorfor laget deres gjør det bra eller dårlig, sier de vi. Jeg tror ærlig talt at de fleste godt betalte fotballstjernene driter langt i fansen, men det er de som betaler lønnen og da er det jo lett å lure naive mennesker som tror de har veldig stor betydning. Klart man er høflig mot dem som betaler lønnen, men mener de det oppriktig? Tror nok kun det er et fåtall. Det har blitt for sprøtt for min del. Fotball skaper ganske mye hat, samme som religion. Hva er poenget? Hvorfor ta denne sporten så jævla seriøst. Herregud, de løper etter en ball! Mange av spillerne og fansen oppfører seg som hulemenn, det er faen meg patetisk!

Eric Cantona er ikke mye til skuespiller, han imponerer ikke, noe som var forventet. Hans rolle er enkel, han spiller seg selv. Resten av skuespillerne er i en annen klasse. Steve Evets er knallsterk som familiefaren Eric Bishop. Her følger vi en typisk arbeiderklassefamilie i England som sliter med stygge tenner, en pistol og kjærlighet. Eric Cantona må hjelpe denne familiefaren med å få livet på rett spor igjen, og det er ikke en lett jobb når ting bare blir verre når en pistol dukker opp og eieren er en gal mann.

Looking For Eric er en dramafilm som også byr på spenning og komedie, spesielt på slutten med maskene. Denne kombinasjonen fungerer ypperlig og tiden gikk fort unna. Looking for Eric er en velspilt og engasjerende film der man ikke i det hele tatt behøvde en mann som Eric Cantona. Manuset er meget solid, og det hjelper selvsagt økonomisk at mann har en legende som Eric Cantona i en rolle. Da vil nok mange som ikke hadde tenkt å se filmen se den, spesielt fotballfans.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.