Visit my YouTube channel here.

Giallo (2009)

giallo

En gul mann.

Giallo er regissert av Dario Argento, men ikke ha for store forventninger til Giallo, for selv Dario Argento liker ikke filmen. Jeg har lest litt i ettertid, og det viser seg at Dario Argento kun ble leid inn som regissør. Han hadde ikke så mye med manuset å gjøre.

Tittelen Giallo skal jo tyde på groteske drap og en mystisk gjerningsmann. Ingen av delene får man i Giallo. Gjerningsmannen som ser ut som Sylvester Stallone i Rocky og Rambo-filmene, får vi se i sin helhet ganske tidlig. Drapsmannen som går under navnet Yellow er en komiker av rang. Jeg fatter ikke at det er mulig å finne opp en så elendig karakter. Som sagt ligner han på Sylvester Stallone, en krysning av Rambo og Rocky når de er 80 år gamle.

Grunnen til at jeg ville se Giallo var pga. Adrien Brody og Emmanuelle Seigner. En skulle jo tro at Adrien Brody var flink til å plukke ut gode manus, men det virker som om han kun var ute etter å jobbe med Dario Argento, siden han er fan av Dario Argento. Hverken Emmanuelle Seigner eller Adrien Brody klarer å levere noe som helst. Rolletolkningene er tomme, helt livløst.

Vi får ikke se mange drap, og det verste av alt er at vi ikke får se noen skikkelige drap som Dario Argento er kjent for. Giallo er mer en torturfilm enn en giallofilm, og ikke en god en. Noen nålestikk, en finger som blir klipt av og en hammer som knuser hodet på et av ofrene. Scenen med hammer bringer meg tilbake til det Dario Argento er kjent for, men det er den eneste scenen.

Giallo er en traust film som ikke har mye med giallo-sjangeren å gjøre. Jeg fikk ikke den mystiske stemningen sjangeren er kjent for, det er for få drap og gjerningsmannen er bare tragisk. Nok en skuffelse fra Dario Argento. Han har ikke mer å gi som filmskaper. Hvorfor kan han ikke bare legge karrieren på hylla og bli husket som en av de beste?

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.