Visit my YouTube channel here.

A Serious Man (2009)

I’m a serious man, Larry.

Coen-brødrene er nok engang tilbake med en ny komediefilm. Religion interesser meg lite, men jeg plukker opp litt her og der. Jøder er noen sære typer, det sikkert og visst. Å kunne litt om jøder og deres tro er klart en fordel når man ser A Serious Man. Heldigvis går ikke filmen så dypt inn i troen deres. Det fokuseres på en mann med verdens verste uflaks. Plutselig en dag rakner alt for Larry Gopnik. Bestikkelser, kona vil skilles, han må flytte ut, regninger og en bilulykke. Hva er det som egentlig skjer med livet til Larry Gopnik? Kan troen redde ham og lede ham på riktig vei?

Vi kan alle ha dårlige perioder der uflaks forfølger en, uansett hvor mye riktig man gjør. Jeg har slike helvetesuker noen ganger i året, da er det bedre å låse seg inne så man ikke utsetter seg selv og andre for ulykker. Jeg kjenner meg litt igjen i Larry Gopnik. Når ting først går galt, går alt galt. Det blir morsomt, selv om det ikke er morsomt for den som opplever disse dagene. Men etter noen uker kan man sette seg ned å le godt av det som skjedde, for det hele blir tragikomisk. Coen-brødrene fanger disse øyeblikkene helt perfekt så jeg kjenner meg igjen. Selvsagt handler det mye om religion når det fokuseres på jøder, men for min egen del var det uflaksbølgen som jeg kjente meg igjen i.

A Serious Man er en velspilt og morsom film som byr på artige situasjoner som aldri tar helt av. Noen har mer uflaks enn andre, Larry Gopnik er en av dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: