Visit my YouTube channel here.

Martha Marcy May Marlene (2011)

Paranoia.

Bilde: 2.40:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Spotlight on Elizabeth Olsen, The Story, The Making of Martha Marcy May Marlene, A Conversation with Filmmakers, The Psyche of a Cult, “Marcy’s Song” Music Video by John Hawkes.

En kvinne rømmer fra en gal sekt til sin søster, og hun er ganske sikker på at sekten vil hente henne tilbake eller skade henne. Når paranoiaen begynner å få overtaket, mister hun etter hvert kontrollen over virkeligheten.

Dette er en film som ikke passer for alle. Martha Marcy May Marlene byr på meget flotte rolletolkninger der skuespillerne virkelig imponerer. Filmen har en uhyggelig og paranoid atmosfære, og underveis så kunne jeg gjette riktig på hvordan slutten ville bli. Det er ikke så vanskelig å gjette når filmen hele tiden bytter mellom fortid og nåtid.

John Hawkes er bare fantastisk, mannen imponerer virkelig med den vakre låten han selv synger, det er bare så synd at han får for lite skjermtid. Nykommeren Elizabeth Olson er den som stjeler hver eneste scene hun er med i når John Hawkes ikke er med. Hun kan minne meg om Maggie Gyllenhaal, hun spiller så naturlig på en enkel og god måte. Det føltes så ekte det hun formidler.

Selv om jeg likte filmen, så ser jeg også problemene her. Martha Marcy May Marlene brenner veldig sakte, og det er flere scener som burde vært kortet ned. Filmen bygger opp atmosfæren fra første til siste sekund, den skaper en paranoid følelse som den lykkes med. Men det flyter ikke helt, det blir litt småkjedelig. Jeg ønsket også litt mer informasjon om den gale sekten, var det kun en sex-sekt? Jeg ville ikke ha mye informasjon, bare litt mer, for med for mye informasjon ville filmen ha blitt til en vanlig thrillerfilm, tror jeg. Det mest skremmende er når Martha spør om hvorfor Patrick ikke har noen døtre, og det svaret hun får sier alt.

Er du på jakt etter en veldig spennende og fartsfylt thriller der en kvinne rømmer fra en gal sekt, så er ikke dette riktig film å se. Men vil du se en mer menneskelig side og etterreaksjon etter å ha vært for lenge sammen med en gal sekt, så er filmen verdt en titt. Det er garantert mange som ville hate slutten, jeg likte den da det var denne slutten filmen hele tiden bygger opp til.

Bilde 5/10: Bildekvaliteten er ikke bra. Det er ingenting galt med Blu-ray Disc-utgivelsen, det er akkurat slik filmen skal se ut. Lysstyrken er satt for høyt, og dette gjør at bildet ser utvasket ut med døde farger og detaljer blir visket ut. Det er en scene i skogen der jenta lærer å skyte som ser forferdelig dårlig ut. Du kan ikke se ansiktene til karakterene i det hele tatt på grunn av for høy lysstyrke. Dette artistiske valget likte jeg ikke i det hele tatt.

Lyd 7/10: Dialogen er klar og tydelig. Eller er det lite aktivitet i høyttalerne, dette er selvsagt en dialogdrevet film.

Ekstramateriell 5/10: Ekstramaterialet består av kortere klipp på rundt 3 minutter som gir oss innblikk i hvordan historien ble til og intervjuer. Høydepunktet er når John Hawkes synger sin vakre låt som er bare nydelig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.