Visit my YouTube channel here.

A Million Ways to Die in the West (2014)

a million ways to die in the west

Et rumpehull kan brukes til så mangt.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En sauebonde blir forelsket i en kvinne som er dama til en slem revolvermann i det ville vesten. Nå må han stå opp for seg selv, problemet er at han aldri har avfyrt en pistol før. Han er rett og slett en feiging.

A Million Ways to Die in the West er regissert av Seth MacFarlane, han har også skrevet manus og har selv hovedrollen i filmen. I de andre rollene finner vi skuespillere som Liam Neeson, Charlize Theron, Amanda Seyfried, Giovanni Ribisi, Neil Patrick Harris og Sarah Silverman.

A Million Ways to Die in the West tjente ikke så mye penger på kino. Filmen kostet rundt 240 millioner norske kroner å lage, og den tjente inn rundt 510 millioner norske kroner på verdensbasis. Det er ikke særlig imponerende når man ser på hva den forrige filmen til Seth MacFarlane tjente inn. Ted tjente inn rundt 3,3 milliarder norske kroner med et budsjett som var kun 60 millioner norske kroner mer enn A Million Ways to Die in the West. Så Universal sitter nok skuffet igjen når kroner skal telles etter noen år.

Nå har undertegnede kun sett noen sesonger av animasjonsserien Family Guy, og jeg likte Ted. Men når det er sagt, så har tydeligvis Seth MacFarlane fått litt høye tanker om seg selv. For en god skuespiller er han ikke. Han har kun et ansiktsuttrykk, og det ansiktet hadde jeg lyst til å plante en knyttneve i.

Selve filmen er for lang. Det man forventer av Seth MacFarlane, det får man i A Million Ways to Die in the West. Jeg tror jeg lo to ganger i løpet av filmen. Det blir selvsagt mye toaletthumor, og en større dose med tullete romantikk. Problemet er at karakterene ikke er interessante, og at Seth MacFarlane selv har tatt roret og han styrer stadig mot en klippe med humoren som ikke treffer blink. Det blir for masete.

Høydepunktet er en bartedans der Neil Patrick Harris stjeler showet på sin alltid stive måte, men scenen er absolutt god. Utover det så er det som å se en episode av Family Guy med mange filmreferanser, og det dukker selvsagt opp noen kjente skuespillere i ubetydelige roller som forsvinner raskt.

Jeg har sett verre komediefilmer enn A Million Ways to Die in the West. Men hvis man likte Ted, så er jeg ganske sikker på at nesten alle vil bli skuffet over A Million Ways to Die in the West. Mulig filmen kan vokse etter et gjensyn, for jeg kommer til å gi den en sjanse til om noen år.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er krystallklart, skarpt og lyst. Ikke mye å klage på her.

Dialogen er klar og tydelig. A Million Ways to Die in the West har faktisk et ganske livlig lydspor som benytter seg av alle høyttalerne flere ganger i løpet av filmen. Lydsporet klarer å fylle opp rommet med klar filmmusikk, og det er litt trykk under skuddvekslingene.

Ekstramateriell:
Alternate Opening (3 minutter)
Alternate Ending (1 minutt)
Geg Reel (6 minutter)
Deleted, Extended & Alternate Scenes (11 minutter)
Once Upon A Time In A Different West (10 minutter)
A Fist Of Dirt … In Your Mouth (11 minutter)
The Good, The Bad And An Increasingly Decreasing Population (7 minutter)
Feature Commentary

One thought on “A Million Ways to Die in the West (2014)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.