Visit my YouTube channel here.

Too Many Ways to Be No. 1 (1997)

too-many-ways-to-be-no-1

Vi følger en gangster i Hong Kong som har to forskjellige valg når han er ute etter å tjene litt penger. Det ene valget vil kun gi ham død og ødeleggelser, det andre valget vil gi ham makt og penger. Men han vet ikke hva fremtiden bringer, han må enten reise til Kina eller Taiwan. En av disse plassene vil enten drepe ham eller gjøre han til en mektig mann.

Too Many Ways to Be No. 1 er regissert av Ka-Fai Wai, han er for de fleste mest kjent for å skrive filmmanuser for selveste Johnnie To. Too Many Ways to Be No. 1 regnes faktisk av mange for å være en av de beste gangsterfilmene laget i Hong Kong.

Dette er en krimkomedie med sort humor. Too Many Ways to Be No. 1 er en underholdende film. Mitt problem med filmen er at jeg ikke likte eller fant protagonisten interessant. For meg er han en tom mann uten noe særlig personlighet. Jeg liker skuespilleren, men manuset gir ham ikke mye å jobbe med.

Vi ser to utfall. Et av utfallene vil drepe protagonisten, det andre utfallet er mye bedre for protagonisten, men også det utfallet har sin pris. Men bryr vi oss som seere? Nei, det er interessant å se hva utfallet blir, men som sagt, det er vanskelig å føle sympati for protagonisten for han er en selvopptatt drittsekk. Og ingen liker vel selvopptatte drittsekker?

Too Many Ways to Be No. 1 er en type film med mye kaos og eksentriske karakterer. Det er en lett film å se, men jeg må si jeg ble skuffet over protagonisten. Han er så kjedelig og lett forglemmelig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.