Visit my YouTube channel here.

Jackie Brown (1997)

Hvem lurer på hvem?

En kvinnelig flyvertinne blir tatt for penge og narkotikasmugling, og nå må hun velge mellom å sitte flere år bak murene eller avsløre sin arbeidsgiver. Hun blir hardt presset fra alle kanter, og plutselig dukker det opp en snill mann som er lei av jobben sin og han faller for den litt slitne Jackie Brown. Men er hun til å stole på?

Jackie Brown regnes som den mest originale filmen Quentin Tarantino har laget. Jeg likte ikke filmen når jeg så den for mange år siden, nå så jeg absolutt kvalitetene i den. Det føles ikke ut som en film regissert av Quentin Tarantino, det er spesielt dialogen som er mer normal. Quentin Tarantino forsøker ikke å være så kul hele tiden, og det er ikke ofte man opplever.

Historien er god, karakterene her er artige og alle skuespillerne leverer gode rolletolkninger. Det er ikke mange sympatiske karakterer i filmen, spesielt er protagonisten et kvalmende vesen. Så jeg håpte på at alle drittsekkene ville få sitt til slutt. Men siden dette er en film regissert og skrevet av Quentin Tarantino, så vet man at det er en eller flere drittsekker som vil slippe unna.

Jackie Brown er kanskje den minst likte filmen ved siden av Death Proof som Quentin Tarantino har regissert. Har man sett filmen kun en gang, så burde man gi denne en sjanse til, for den vokser med årene. Det er ikke en klassisk Quentin Tarantino-film, derfor blir den også så spesiell. Det er det mest jordnære filmen Quentin Tarantino har laget, derfor burde flere få øynene opp for denne glemte filmen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: