Slow West (2015)

slow-west

En ung mann fra Skottland tar turen over til det ville vesten for å finne jenta han er forelsket i. Farer lurer overalt, og på veien får han hjelp av en lovløs mann som har sin egen agenda.

Slow West er regissert av John Maclean, og dette er hans debutfilm. I hovedrollene finner vi Michael Fassbender og Kodi Smit-McPhee. Sistnevnte minner meg mer og mer om Jay Baruchel, de kan jo spille brødre hvis de ønsker det i nærmeste fremtid.

Slow West er en westernfilm som brenner sakte, men veldig godt. Spilletiden er på kun rundt 86 minutter, når filmen var ferdig kan jeg ikke si at jeg savnet så mye at filmen burde vært 30 minutter lengre.

Fokuset er på den unge mannen og hans forhold til den lovløse mannen som ikke har et kaldt hjerte. Man får inntrykk av at dette er en mann man ikke kødder med, samtidig ser man at han ønsker ikke andre vondt. Da blir det store spørsmålet om han forandrer mening underveis etter å ha møtt den yngre mannen, for det er noe den yngre mannen ikke vet som kun den lovløse mannen vet.

Slow West er en velspilt film, den har noen artige karikerte karakterer og litt mørk humor får vi også underveis. I sluttminuttene blir det en lengre actionsekvens som fungerer bra med litt humor i all volden vi ser. Slutten er også passende, dette er jo det ville vesten og det var en hard og brutal tid. Så slutten var jeg fornøyd med.

Slow West er nok ikke for alle. Jeg er selv ikke stor fan av westernfilmer, men jeg liker filmer som ikke er så tradisjonelle og som ikke mater sine seere med teskje. Noen vil sikkert mene at Slow West kun skummer overflaten på enkelte temaer, men hvorfor ta opp de samme temaene gang etter gang med slemme, hvite menn som dreper indianere og unger som blir etterlatte når deres foreldre har blitt drept? Slow West er på den måten brutal, men slik var nok virkeligheten også. Jeg var bare glad for at den ikke dykket dypt ned i de samme temaene som mange andre filmer har gjort tidligere.

2 kommentarer til «Slow West (2015)»

  1. Fin liten western film som ikke gaper over for mye, den forteller bare sin historie uten alt for mye vissvas. Ett av de mest fornøyelige filmøyeblikkene mine i 2016 er når Murphys lov trår i kraft i full styrke for de stakkars skogsindinanerne. De må ha følt seg ganske fornøyde, en mann på kornet av buen og 2 mann helt fremme ved hestene. Får si som Ingemar i “mitt liv som hund”. “Vad de måste have blivit forånad, va?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.