Visit my YouTube channel here.

Steve Jobs (2015)

steve jobs

Møt Steve Jobs, en bestemt mann med store visjoner.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Dette er den andre filmen om Steve Jobs, forskjellen mellom denne og Jobs er at i Steve Jobs finner vi selveste Michael Fassbender som Steve Jobs, og det er Danny Boyle som har regissert filmen og Aaron Sorkin som står for dialogen. Det er jo litt av en trio.

Steve Jobs er en mye bedre film enn Jobs, der vi fant Ashton Kutcher i rollen som Steve Jobs. Michael Fassbender er selvfølgelig i en helt annen klasse som Steve Jobs, han leverer på en måte tre forskjellige rolletolkninger. Jeg følte virkelig at jeg så en større karakterutvikling over de tre periodene vi følger Steve Jobs før en ny produktlansering. Det er ikke en stor utvikling, men det er nok slik at man føler en mer varm Steve Jobs mot slutten av filmen. Sammenlign den første akten med den siste akten, så skjønner du hva jeg mener. Spesielt scenen med datteren på parkeringsplassen sier det meste om at Steve Jobs har blitt mer menneskelig.

I filmen følger vi Steve Jobs før en ny produktlansering, det vi si tre forskjellige produktlanseringer over en større tidsperiode. Vi følger Steve Jobs bak i kulissene, det skjer mye før lanseringen, ting går galt og vi møter sentrale og viktige mennesker i livet til Steve Jobs.

Det jeg synes var mest interessant var å se forholdet Steve Jobs hadde med sin datter. Han nekter først at han er den biologiske faren, men han blir heldigvis mer voksen etter mange år og han tar ansvar. Moren til jenta får gjennomgå i filmen, hun er pengegrisk og lat. Hvis dette er sant, så må datteren hatt en kald og bedriten oppvekst, selv om Steve Jobs ga dem penger og et hjem.

I motsetning til Jobs kan denne filmen være litt vanskeligere å følge, for Jobs forteller historien på en tradisjonell måte. Steve Jobs mater ikke seerne med teskje slik Jobs gjorde på en tradisjonell, narrativ måte. Man må være våken, følge med på det som blir sagt og lese kroppsspråket til Michael Fassbender. Da vil man få veldig mye ut av denne filmen, det kan jeg love deg.

Dette er en solid og interessant film som rørte meg emosjonelt i noen scener. Michael Fassbender beviser igjen at han er en av de beste skuespillerne vi har i levende form, hans rolletolkning er fantastisk å bevitne. Man hater Steve Jobs, man føler med Steve Jobs. Her har vi en karakter med en vill storm inni seg, han viser oss mørke sider, han viser oss plutselig menneskelige trekk, det er så fascinerende å se på!

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildekvaliteten er varierende, men det er slik det skal være. Nå fortelles historien om Steve Jobs over tre viktige perioder i hans liv, derfor har man gjort det på denne måten. I starten er bildet ekstremt mykt og kornete, men underveis blir bildet mye skarpere med et bra sortnivå og fargene er varme.

Dialogen er klar og tydelig. Sidehøyttalerne fanger opp det meste av omgivelseslyder, og under større presentasjoner fylles rommet opp med klar, luftig og detaljert lyd.

Ekstramateriell:
Inside Jobs: The Making of Steve Jobs (44 minutter)
Feature Commentary with Director Danny Boyle
Feature Commentary with Writer Aaron Sorkin and Editor Elliot Graham

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.