Visit my YouTube channel here.

Moon (2009)

moon

Hvem er jeg?

Moon var ikke helt som forventet. Jeg forventet nok en psykologisk thriller med tanke på isolasjon, og at handlingen finner sted på månen. Det man får er en sår dramafilm der Sam Rockwell leverer sin beste rolletolkning noensinne.

Allerede i starten skurrer det litt. En mann alene på månen i tre år er umenneskelig. Man får også bekreftet mistanken veldig tidlig i filmen. Jeg vil ikke gå nærmere innpå historien, men det er ikke vanskelig å skjønne hva som foregår. Etter avsløringen blir Moon en interessant film, hva vil skje videre?

Det er alltid herlig når noen lager en film som ikke har et stort budsjett, men som lykkes med en god historie og en skuespiller som lever seg inn i rollen. Regissør Duncan Jones (sønnen til David Bowie) kan være stolt av seg selv, for en debut!

Moon er en veldig enkel og sår film om ensomhet, og filmen gir deg et skikkelig slag i trynet underveis. Har man følelser i seg, blir man med på nedturen til Sam Bell når ting blir avslørt. Det er vanskelig å forestille seg den nedturen. Sam Rockwell skal ha mye av æren for at man som seer føler så mye for rollefiguren han spiller. Man bryr seg om Sam Bell, jeg ønsket ham alt godt i livet.

Liker du Sam Rockwell er Moon en film man må se. For en fantastisk rolletolkning!

8

One thought on “Moon (2009)”

  1. Når film årets beste filmer skal kåres skulle det ikke forundre at denne havner blant mine topp 10 favoritter. Når det er sagt elsker jeg rare filmer (Magnolia er krem eksemplet på dette) så det forundrer nok ingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.