Visit my YouTube channel here.

Notting Hill (1999)

After all… I’m just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her.

Selv om jeg ikke liker Julia Roberts noe særlig, er hun søt og sjarmerende i Notting Hill, men samtidig er hun forvirret og fremstår som en hurpe når hun stadig knuser hjertet til Hugh Grant. Hugh Grant er en av de beste i denne type filmer, det er lett å bli sjarmert av denne karen som spiller på usikkerhet og sjarm. Han fremstår alltid som en vanlig mann, noe jeg liker svært godt.

Man kan ikke forvente noe annet enn en lykkelig slutt. Men det er en atmosfære her som tilsier noe annet når Hugh Grant blir kjent med to personligheter. Anna Scott lever i en annen verden, hun leker med stakkars William Thacker, men underveis våkner hennes sanne jeg, og hun må konfrontere sine demoner. Selv om dette er en sjarmerende romantisk komedie, er det mer som ligger og ulmer her. Det kjenner man på atmosfæren som er trykkende og litt ubehagelig når Anna Scott dukker opp. Vil hun såre William Thacker igjen?

En romantisk komedie som ikke byr på de største latterkulene, det er mer alvor enn moro. Men filmen er såpass velspilt og ganske mørk tatt sjangeren i betraktning, at den skiller seg litt ut fra andre filmer i samme sjanger.

2 thoughts on “Notting Hill (1999)”

  1. After all… I’m just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her. En av de absolut värsta scenerna i filmhistorien jisses vilken pekoral. F.ö är filmen nästan ok men det var denna scenen samt filmen Pretty Woman som gjorde att gör mitt bästa för att undvika Julia Roberts

    1. Synes dialogen og scenen fungerer greit, hun lever i to forskjellige verdener og har to personligheter. Dette er jo ikke en dyp film, så litt klissete dialog må man nesten regne med. Synes scenene med Rhys Ifans er mer upassende, irriterende karakter som ikke er særlig morsom.

      Vi er enige om en ting, vi liker ikke Julia Roberts noe særlig. Richard Gere og Julia Roberts er ikke godt for mitt hjerte, har store problemer med disse to som skuespillere. Tror jeg ikke vil se Pretty Woman en gang til, så den når jeg var yngre, husker ikke så mye, heldigvis, men skal aldri si aldri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.