Visit my YouTube channel here.

House on Haunted Hill (1999)

I had nothing to do with this! I was adopted!

Denne nyinnspillingen er ikke mye å skryte av. Rotete historiefortelling skal ha mye av skylden, det fokuseres for mye på ekteskapsproblemene til rikingene i filmen, for lite på husets bakgrunnshistorie. Man kunne fått så mye mer ut av husets historie, men det blir aldri utnyttet. Til å være et stort asyl på utsiden, er det ikke særlig stort på innsiden. De utvalgte later som om de går seg vill rundt i korridorene, noe jeg aldri kjøper. Det ender opp med at de besøker de samme rommene, eller går forbi dem hele tiden.

Atmosfæren i den første halvtimen er god, etter det er det kun nedoverbakke med billige triks. Når ikke huset står for ondskapen alene, blir det for tullete. Dette er og forblir en lett grøsser, da behøver man ikke å ha to ondskaper i filmen, enkelt og greit.

De fleste som har sett denne nyinnspillingen, vil nok huske de elendige spesialeffektene når asylets ondskap våkner til live. Denne skyggetåken ødelegger så å si hele den lille resterende atmosfæren filmen hadde. Det er flaut å se på, og ikke minst er det lite skremmende. Man blir sittende å riste oppgitt på hodet når ondskapens tåke dukker opp.

En rotete film som burde fokusere mer på husets tidligere ansatte og innsatte, de er mer skremmende enn et kar fylt opp med blod. Og hvorfor har Famke Janssen fått så mange sjanser som skuespiller? Hun er en av de kjedeligste skuespillere jeg vet om, hun eier ikke utstråling. Hun virker som en nebbete kjerring som kun har dårlige dager.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.