Visit my YouTube channel here.

Bruce Lee, My Brother (2010)

Legenden.

Det er ikke mye slåssing i Bruce Lee, My Brother. Det fokuseres på oppveksten og familien til Bruce Lee. Noen få kampscener mot slutten får vi, de er ikke imponerende. Dette er en film som hyller familien til Bruce Lee, og som viser oss den litt ville siden av denne legenden som døde så altfor tidlig. Siste scene vi ser i filmen er når Bruce Lee tar båten over til USA, da vet de fleste fans hva denne filmen har å tilby. Filmen er basert på boken med samme navn, skrevet av broren til Bruce Lee, Robert Lee.

Bruce Lee er for min del den største karismatiske mann som har levd. Vi har alle våre helter og forbilder, jeg har aldri opplevd den karismaen som Bruce Lee hadde fra en annen person. Jeg har alltid vært interessert i kampsport, og Bruce Lee var selvsagt en inspirasjonskilde når jeg vokste opp, selv om jeg foretrakk filmene til Jackie Chan og den akrobatiske stilen til Yuen Biao. Bruce Lee hadde en utstråling ingen kan matche. Store ord, men se bare på mannen. Han var nok litt selvsentrert, men han hadde et mål, og det målet lyktes ham med. Han ble en stjerne, og jeg antar at selv om han ikke var verdens mest sympatiske mann, var familien stolt av ham og hans bragder som filmstjerne, kampsportstjerne og inspirator for kommende generasjoner.

Det som skuffet mest med Bruce Lee, My Brother, var at fokuset ikke var like mye på Bruce Lee som jeg ønsket. Det fokuseres veldig mye på hans familie, for denne familien hadde mange medlemmer, så mange at jeg gikk litt surr underveis. Når søkelyset først rettes mot Bruce Lee, blir det heller ikke særlig interessant. Vi følger ham som skuespiller, fra han er en ung gutt og til han er en ung mann som leker med kjærligheten. De andre skuespillerne rundt ham leverer ikke de beste rolletolkningene, spesielt kvinnene som faller for Bruce Lee er kjedelige og typiske rollefigurer uten personlighetstrekk som skiller dem fra mengden. Det blir for mye kjærlighet, og for lite innblikk i personen Bruce Lee. Det blir for mye smil og hygge.

Aarif Lee som spiller Bruce Lee er god. Han har bevegelsene og utstråling man forbinder med Bruce Lee. Han er overlegen, samtidig trygg, men også vill. Han er ikke like imponerende når han må slåss, han mangler den råe energien jeg forbinder med Bruce Lee på sitt beste.

Bruce Lee gjorde jobben sin og skrev seg inn i historien kun etter 32 år på denne kloden. Tenk på hvor langt han kunne ha nådd hadde han levd i noen tiår til. Mannen hadde så mye utstråling og karisma at jeg nesten lurer på om han kom fra en annen planet. For en mann, for en legende!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.