Visit my YouTube channel here.

Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame (2010)

Mennesker i flammer.

Tsui Hark kommer aldri til å finne tilbake til gode, gamle takter. Når en regissør har mistet kreativiteten, da er det like godt å legge opp. Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame starter lovende, men underveis blir det for mye prat og for lite action. Hvem som står bak drapene er interessant, men også her mister filmen spenningen da det blir for mye tullball etter hvert. Kineserne liker å overdramatisere, de liker å bøye seg i støvet for en keiser, de liker å være underdanige, noe de ikke skjuler. Tenk den dagen kineserne hadde fått baller, det hadde vært noe!

Andy Lau gjør ikke så mye ut av rollen han spiller. Han er trygg, men han imponerer heller ikke. Det er noen artige kampsekvenser her, men de er få. Mye bruk av vaier og lite kampsporterfaring gjør at det aldri tar helt av. Dataeffektene er middelmådige, noe jeg også forventet. Det koster for mye å lage gode dataeffekter, der vil nok de fleste asiatiske land ligge langt etter sammenlignet med det vi ser i en Hollywood-produksjon.

En kinesisk film som er pratsom og lang. Jeg har gått lei av Kinas keisere, jeg bøyer meg ikke i støvet for noen, da gjør det vondt å se denne type eventyrfilmer som bruker mye tid på nok en keiser ingen brydde seg om, selv om hun var den eneste kvinnelige keiser Kina har hatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.