Visit my YouTube channel here.

Mad Detective (2007)

mad-detective.jpg

I can see a person’s inner personality.

Endelig kom dagen da jeg puttet Mad Detective i DVD-spilleren. Forventningene til Mad Detective var skyhøye. Men det er dumt å ha for høye forventninger, man blir som regel litt skuffet da.

Johnnie To er regissør, og denne gangen har han laget en politithriller. Handlingen er veldig lik den i PTU, der det jaktes på en forsvunnet pistol. Pistolens eier som er en politimann, er også sporløst forsvunnet, og mistanken rettes mot partneren til politimannen. Ho Ka On får saken, og han oppsøker en tidligere politimann ved navn Bun. Bun var en fantastisk etterforsker, men etter at det klikket for ham fikk han sparken. Det som er spesielt med Bun er at han kan se menneskets indre personligheter. Noen har ingen, andre har mange. Jo flere personligheter, jo farligere er et menneske.

Selve historien i Mad Detective er enkel. Det geniale med filmen er at Bun kan se menneskets indre personligheter. Det er noen fantastiske scener her som bare Johnnie To kan få til. Vi mennesker kan ha forskjellige personligheter i forskjellige situasjoner, og her er vises hver personlighet av et menneske som bare Bun kan se. De andre menneskene i filmen ser kun den ene personen som eksisterer i virkeligheten. Du har en smart, en voldelig, en usikker og slik fortsetter det. Akkurat som vi mennesker er i virkeligheten, det kommer an på situasjonen vi er i.

Jeg ble litt skuffet over Mad Detective. Det skjer ikke mye, og Johnnie To kunne ha droppet kjærlighetslivet til Bun. Det fungerte ikke i det hele tatt. Filmen varer i rundt 88 minutter, men det går til tider for tregt unna her. Når først Johnnie To har skapt en så genial karakter som Bun, da burde Johnnie To gjort litt mer med selve historien om pistolen som har forsvunnet. Jeg hadde satt mer pris på en seriemorder historie istedenfor en historie om en forsvunnet pistol og en politimann. Jeg så for meg en mye mørkere film rett og slett.

Mad Detective er en god film. Men som nevnt var forventningene skyhøye, og jeg forventet en annen type film. Hadde Johnnie To satt opp tempoet litt. og hvis det hadde skjedd noe mer i filmen så hadde det hjulpet en del selv om historien har blitt fortalt før i PTU. Mad Detective er verdt å få med seg uansett. Det er noen helt geniale scener her, og Ching Wan Lau storspiller som den litt skrullete Bun.

7

4 thoughts on “Mad Detective (2007)”

    1. Skal se den en dag, men har fordommer mot filmen når det er en Hollywood-film med asiatiske skuespillere. Ikke en heldig kombinasjon har jeg erfart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.