Visit my YouTube channel here.

Layer Cake (2004)

layer-cake.jpg

You’re born, you take shit. You get out in the world, you take more shit. You climb a little higher, you take less shit. Till one day you’re up in the rarefied atmosphere and you’ve forgotten what shit even looks like. Welcome to the layer cake son.

Layer Cake er en stilfull og elegant britisk gangsterfilm. Man kan si at filmen er en glattpolert utgave av Lock, Stock and Two Smoking Barrels og Snatch. Filmen har interessante rollefigurer, men de er ikke like gode som i de to filmene regissert av Guy Ritchie. Det skal egentlig veldig mye til.

Uansett klarer Layer Cake å overbevise, og det er mye takket være Daniel Craig og et godt manus. Filmen begynner litt forsiktig, men så begynner forviklingene. Det er mange likheter med Lock, Stock and Two Smoking Barrels og Snatch å spore i Layer Cake. Det er ikke så rart da regissøren i Layer Cake var produsent for de to filmene.

Hvis du likte Lock, Stock and Two Smoking Barrels og Snatch, vil du også elske Layer Cake. Filmen er som sagt mer stilfull enn de to ovennevnte filmene, og dialogen er smartere i Layer Cake.

9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.