Visit my YouTube channel here.

Rise of the Footsoldier (2007)

rise-of-the-footsoldier.jpg

Dette er historien om den gale Carlton Leach.

Nå hadde jeg ikke undersøkt så mye om denne filmen før jeg satt den på, og jeg trodde Rise of the Footsoldier var nok en britisk film om hooligans. Filmen starter slik, og det første som slo meg var volden og hvor realistisk den var. Vi følger Carlton Leach som er medlem av en hooligans-gjeng i sine yngre år. Når han blir eldre vanker han kun sammen med avskum. Han får sin egen lille gjeng som i starten påtar seg oppdrag som dørvakter, og senere nøytrale vakter som passer på at f.eks. narkotikahandler går riktig for seg.

Rise of the Footsoldier er basert på Carlton Leach sin selvbiografi, og da er den også basert på sanne hendelser. Hvor mye som er sant i filmen vet jeg ikke, men den siste akten om drapene skjedde i virkeligheten. Jeg ble sittende å måpe til tider, for denne filmen er vill og voldelig. Volden er som sagt realistisk, og filmen oser av energi og faenskap fra første sekund. Dette varer nesten i en helt time før tempoet blir roet litt ned. Rise of the Footsoldier har ikke en skikkelig historie, egentlig så er det ingen historie å fortelle den første timen. Det er kun trippeldrapet som fungerer som en historie.

Vi blir kjent med en rekke rollefigurer i filmen, og det er kun fire stykker man blir godt kjent med. Resten av rollefigurene blir vi bedre kjent med når de gir noen juling eller får juling selv. Slik er denne filmen, og dette er nok ikke en film for alle. Filmen er typisk britisk, og da er det en skitten og brutal verden vi opplever. Rise of the Footsoldier føltes ut som en blanding av The Football Factory og Lock, Stock And Two Smoking Barrels. Mannen som stjeler showet er Pat Tate som blir spilt helt ypperlig av Craig Fairbrass. Pat Tate er veldig lik Vinnie Jones sine rollefigurer i Lock, Stock og Snatch i både opptreden og voldelighet. Han er enda sprøere enn Vinnie Jones sine rollefigurer. Og da snakker vi skikkelig villmann! Jeg trodde virkelig ikke mine egne øyne når han går amok i en pizzasjappe. Når jeg nå skal dele opp en pizza med en pizzaskjærer, så vil jeg nok tenke på denne filmen.

Det er sjeldent man opplever filmer der alle rollefigurene er noen jævla drittsekker, men Rise of the Footsoldier har bare drittsekker. Det vil si alle mennene i filmen. Ingen av dem er riktig vel bevarte i hodet. Du kan se for deg Joe Pesci sin rollefigur Tommy DeVito fra Goodfellas, bare at denne filmen kun består av Tommy DeVito karakterer! Skuespillerne gjør en fremragende jobb, så der skal man ikke klage..

Rise of the Footsoldier er en film som slår deg ut den første timen, før det forsøkes med historiefortelling. Før historien begynner er det kul musikk og bare vold. Du vil hate alle rollefigurene i filmen, og du driter i hvordan det hele ender, men du vil elske filmen for all volden. Likte du Hooligans aka Green Street Hooligans, vil du få bakoversveis når du ser Rise of the Footsoldier. Hooligans blir bare en hyggelig barnefilm kontra Rise of the Footsoldier.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.