Visit my YouTube channel here.

Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

terminator 3

I’m back.

Her kan du lese min nye anmeldelse av Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Jeg har sett Terminator 3: Rise of the Machines tre ganger nå. Den første gangen lo jeg, for filmen var tåpelig. Den andre gangen brydde jeg meg lite om hva som skjedde på skjermen. Nå var det tredje gang jeg så filmen, og plutselig fungerte alt så mye bedre. Jeg skjønner ingenting, men jeg liker Terminator 3: Rise of the Machines mer enn Terminator 2: Judgment Day!

Det morsomme med å skrive om filmer man ser, er å gå tilbake å se hva jeg skrev tidligere etter å ha sett en film om igjen. Terminator 2: Judgment Day blir det nok noen år til før jeg ser igjen, så jeg er spent på om jeg har samme oppfatning da. For jeg skjønner ærlig talt ikke hvorfor jeg liker Terminator 3: Rise of the Machines mer enn Terminator 2: Judgment Day. Den tredje filmen er mindre pompøs, har mindre overspilling, mangler far og sønn-forholdet som ble idiotisk og til sist har den kortere spilletid.

Terminator 3: Rise of the Machines føles ikke ut som en Terminator-film. Den mørke atmosfæren som kjennetegner de to første filmene finner man ikke i Terminator 3: Rise of the Machines. Det man finner er de beste actionscenene, kranbilen er en klassiker. Jeg satt bare å gliste hele tiden under den scenen. For en energisk scene!

Manuset er for dårlig når det gjelder rollefigurene. Følelser og dybde får man ikke. Det ser faktisk ut som om Arnold Schwarzenegger kjeder seg. Kristanna Loken er en lekkerbisk, hun er ingen Robert Patrick, men hun gjør en anstendig jobb, spesielt i den første halvdelen er hun ganske skummel. Nick Stahl mangler karisma og energi. Kjemien mellom ham og Claire Danes er ikke til stede, men er det så rart? Vi snakker om Claire Danes! Hun ser kjedelig ut, hun er heller ikke en god skuespiller. Hun er bare ekkel, og ser ut som en jævla nerd. Jeg klarer ikke den dama, hun passer i hvert fall ikke inn i dette universet.

Terminator 3: Rise of the Machines føles ut som en B-film på manussiden. Effektene er knallbra, helt til slåsskampen som finner sted på et toalett. Her ser man tydelige svakheter. Før det er Terminator 3: Rise of the Machines gnistrende på actiondelen.

Men selve manuset er for svakt, det er en tom film som mangler følelser. Rollefigurene vil man heller ikke huske i ettertid, eneste unntak er T-X. Mange av rollefigurene i de to første filmene er rollefigurer man alltid vil huske, de bemerker seg på godt og vondt.

Merkelig nok satt jeg pris på denne tomme, men morsomme filmen som underholder fra start til slutt.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.