Visit my YouTube channel here.

Hitler: The Rise of Evil (2003)

He’s not human. He studies people in order to appear human, but all he has discovered is our fear and our hatred.

Jeg har aldri lest så mye om Adolf Hitler og hans vei til tronen. Hitler: The Rise of Evil tar oss med på denne turen, men jeg jeg finner fremdeles denne sinnssyke mannen mystisk. Jeg hadde et håp om at vi kunne se hans oppvekst, hva som gjorde ham til den person han alltid vil bli husket for, det svaret kom aldri. Kanskje han bare var klin kokos gal?

Hitler: The Rise of Evil skal ha ros for en ting, nemlig at her bruker man ikke gebrokken aksent. Her går det på flytende engelsk, noe som ødelegger mesteparten av filmopplevelsen. Jeg hater, og jeg vet mange andre også gjør det, når det lages filmer som tar for seg store hendelser i verdenshistorien, og man tar ikke hensyn til land og språk man bruker der. Alt løser seg med engelsk, for halvparten av engelsktalende kan sikkert ikke lese, tenker nok folkene bak disse filmene.

Skuespillerne gjør ikke en god jobb. Robert Carlyle er en flink skuespiller, men en god Adolf Hitler er han ikke. Han tar med seg rolletolkningen fra Trainspotting, det og Adolf Hitler er ikke en heldig kombinasjon.

Men en spilletid på tre timer gikk filmen tregt unna. Robert Carlyle som må bære mye av filmen fungerer ikke i det hele tatt, og alt pisset Adolf Hitler spyr ut av sin råtne kjeft er kjedelig for oppegående hjerner. Det blir mye dialog, dramatisk filmmusikk som er elendig og en grisete Adolf Hitler som ødelegger kvinner og spytter 10 liter med spytt over mikrofoner og mennesker.

En skuffende skildring som viser svakhetene til en TV-produksjon.

4 thoughts on “Hitler: The Rise of Evil (2003)”

  1. Den engelsktalende verden er lite glade i undertekster, derfor gjør filmer på andre språk enn Engelsk det alltid dårlig økonomisk, trist men sant. Det er derfor vi har så mange remakes av gode utenlandske filmer i Hollywood, ikke som i Norge hvor vi er oppvokst med undertekster og er vant til det. Trist men sant, alle historiske filmer som ønsker å tjene penger i USA/England må gjøres på engelsk.

    1. Har ikke glemt den, bare litt mettet og sliten om dagen. Må prioritere litt når det gjelder filmtitting og blogging, har et mål om å få tømt harddisken til 31 mars, så jeg trenger lettere underholdning om dagen når hjernen er ganske tom og sliten. Er en tom robot om dagen. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.