Visit my YouTube channel here.

Sideways (2009)

Vin og livets problemer.

Det er litt artig at filmindustrien i Kina og Japan lager nyinnspillinger av kjente filmer fra vesten, men japanere i vinland klinger ikke helt. Japanerne har sin særegne stil når de lager film, ting tar tid og filmene pleier å være lavmælte når skuespillerne er over 40 år gamle. Da er det slutt på galskap og lek, da skal det filosoferes over livets problemer.

Nå er det en stund siden jeg så originalen, men jeg er ganske sikker på at den japanske nyinnspillingen er ganske lik. Problemet er at Paul Giamatti eide Sideways, han var sjarmen og gleden i filmen. Det finnes ikke en japansk type her som kan følge i fotsporene til Paul Giamatti. Jeg liker Fumiyo Kohinata som spiller den samme rollen som Paul Giamatti gjorde, men han er en typisk lavmælt japansk skuespiller som ikke har karismaen til Paul Giamatti. Han er ikke like langt nede i mørkets avgrunn som Paul Giamatti var i originalen, det hele blir for pent og pyntelig.

Sideways er ikke den verste nyinnspillingen jeg har sett, men den klarer ikke å fange opp ånden som originalen hadde. Japanere i vinland fungerer ikke, de får holde seg hjemme og drikke risvin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.