Visit my YouTube channel here.

Oculus (2013)

oculus

Ondskapens speil.

En bror og en søster som opplevde et mareritt når de var unge, opplever marerittet igjen når broren blir skrevet ut fra psykiatrisk avdeling. Søsteren er bestemt på å bevise at det var et ondt speil som sto bak familietragedien i deres barndom. Dette speilet har en lang historie der personer har gjort groteske ting mot seg selv eller andre før de døde. Nå reiser søskenparet tilbake til deres tidligere hjem, og søsteren har fått tak i speilet fra helvete. Nå er hun klar og forberedt på oppgjørets time.

Oculus er regissert av en ganske ukjent regissør som heter Mike Flanagan. Han står bak filmen Absentia, som jeg har tenkt å se. I hovedrollene finner vi også to ukjente skuespillere, Karen Gillan og Brenton Thwaites. Katee Sackhoff spiller moren.

Oculus er en type grøsserfilm som brenner sakte. Handlingen finner sted i et hus, du kan se for deg filmen 1408, der fant handlingen sted i et hotellrom. Hotellrommet har har blitt byttet ut med et speil som er ondskapen i Oculus.

Det skjer ikke så mye den første timen. Oculus er en type film som er ute etter å leke med oppfatningen av hva du ser på skjermen. Vi følger søskenparet i nåtid og fortid, det blir litt forvirrende i enkelte scener, for man vet jo ikke helt hva som er virkelighet og ikke.

Når det gjenstår rundt 40 minutter setter Oculus opp farten. Jeg likte filmen, men den skulle nok ha startet grøssermotoren litt tidligere enn den gjorde. Det er noen få intense scener her, men totalt sett må jeg si at jeg ble skuffet over at filmen ikke ble mer intens og skremmende.

Jeg forventet at den ukjente entiteten skulle dukke opp i flere scener som skulle skremme ut resten av avføringen jeg ikke fikk ut i går. Men den ukjente entiteten får ikke mye skjermtid, det er faktisk hva som skjedde med mor og far det blir viet mest tid til. Og det verste er at kvinnen som skal skremme oss tente meg, slik skal det jo ikke være!

Selv om ikke Oculus var like skummel som jeg hadde håpet på, holder den interessen oppe til rulleteksten dukker opp på skjermen. Slutten likte jeg, den var ganske mørk og deilig, det er det sikkert mange som ikke vil sette pris på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.