Visit my YouTube channel here.

The House of Magic (2013)

the-house-of-magic

They say cats have nine lives… lets find out.

En hjemløs kattunge som heter Thunder må søke ly fra en storm. Han finner et gammelt hus, og der treffer han en magiker som er pensjonert. I dette huset bor den gamle magikeren sammen med en hel haug med leker og noen andre dyr, og han har også laget noen hjelpsomme roboter som hjelper ham i hverdagen. Den snille magikeren lar Thunder få bo hos ham, men det er det ikke alle som liker. Spesielt to dyr setter ikke pris på nytt selskap, det er en mus og en kanin. De forsøker sammen å få Thunder kastet ut av huset. Men noe uventet skjer når den snille magikeren må på sykehus. Det viser seg at hans nevø vil selge huset, og nå må beboerne i magikerens hus sabotere salget. De omgjør huset til et spøkelseshus, og det nye familiemedlemmet blir en viktig brikke for å beholde huset.

The House of Magic er en fransk-belgisk animasjonsfilm. Filmen er regissert av to personer, Jeremy Degruson og Ben Stassen. Sistnevnte er nok mest kjent for å ha laget de to Sammy’s Adventures-filmene.

The House of Magic er en smalere animasjonsfilm som selvsagt ikke kan hamle opp med de store animasjonsfilmene fra de store amerikanske animasjonsstudioene. Men man kan også finne en ganske god og mer intim film enn det som pumpes ut i Hollywood om dagen hvis man leter litt. Det har ungene bare godt av å se.

The House of Magic er en typisk barnefilm som ikke dekker voksnes behov. Karakterene er enkle og sjarmerende, handlingen er enkel der leker og dyr forsvarer sitt hjem når den slemme nevøen forsøker å selge huset til magikeren. Se for deg en blanding av Home Alone og Toy Story, en veldig enkel formel som fungerer veldig bra for barn, men voksne krever nok litt mer enn det The House of Magic har å tilby.

The House of Magic er en fin og varm barnefilm, men for voksne blir den veldig generisk og man savner mer innhold og humor som også voksne kan le av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.