Visit my YouTube channel here.

Once Upon a Time in Shanghai (2014)

once upon a time in shanghai

En kinneser må tjene til livets brød, og han får en liten jobb av en mektig gangster. Kineseren er en fantastisk kampsportutøver med en sterk høyrearm. Den får han bruk for når han må sette onde japanere på plass.

Dette er nok en kinesisk kampsportfilm som har et manus man kan gråte av. Det som redder filmen er selvsagt kampscenene, de blir bare bedre og bedre utover i filmen. Men det er sikkert mange som ikke orker å se videre etter en halvtime, noe jeg forstår godt.

Selve manuset er bare rot. Dramaturgien er elendig, karakterene er dårlig skrevet og man bryr seg ikke om dem. Filmen bruker snarveier uten å bygge opp karakterene, alt man forventer skjer her, men det er null oppbygging. Og kinesiske kvinner blir bare mindre og mindre attraktive i filmer. Hvor i alle dager ble det av alle de vakre og søte kvinnene i Kina? Nå hyrer man jo bare inn kvinner som har har falt ned fra et høyt tre og truffet en del greiner på vei ned.

Kineserne er jo ganske late når gjelder å lage filmer som har blitt litt populære igjen, da tenker jeg på Ip Man-filmene. Har de først funnet en dårlig formel, så tar det tid før noen retter opp den dårlige formelen. Hastverk er lastverk, hører dere det Kina?

Så har vi protagonisten som ser ut som en ekkel og evneveik Bruce Lee. Ikke nok med at karakteren er helt tom og dum, men skuespilleren som spiller denne karakteren er en forferdelig dårlig skuespiller som ja, ser ut som en evneveik kloning av Bruce Lee. Hvor i alle dager finner man sånne slappe typer hen?

Kampkoreografien og kampscenene er ganske bra, resten er bare tullete kinesisk latskap med et søppelmanus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: