Visit my YouTube channel here.

Our School E.T. (2008)

En gymlærer mister jobben, men jobben kan reddes hvis han blir engelsklærer.

Our School E.T. har ikke fått mye skryt, men filmen hadde faktisk mye godt i seg. Det er en film som klarer å provosere og engasjere. Voldskulturen i Sør-Korea er et kjent problem, men landet har virkelig store problemer med sitt skolesystem også. Her er alt sort/hvitt. Du har rike foreldre som sender sine unger til privatundervisning etter ordinær skoletid, eller så har du skoletaperne som ikke har rike foreldre og som må jobbe ved siden av studiene, samtidig de gir blanke i skolen. Disse blir ikke fanget opp. Det er slik i alle land, men det virker meget ekstremt i Sør-Korea der skolene mottar penger og passer på alle de rike ungene, mens de vanlige ungene uten rike foreldre blir glemt. Kvalmt og forkastelig.

Our School E.T. byr på komedie, drama og setter fokus på en lærer som er glad i elevene han underviser, spesielt de som ikke har det så lett. Han er en person som bryr seg, men han får det ikke lett med de mer snobbete ungene og deres kvalme foreldre som styrer skuta. Det er kvalmt å se fisefine fruer diktere slik som de gjør i filmen. Kvalme, tilgjorte mennesker er det verste jeg vet, og jeg hadde et lite håp om at læreren tok en skikkelig alvorsprat med dem og ga dem noen ørefik.

Our School E.T. gjør noen stor tabber, og det er sexhandel og et selvmordsforsøk. Jeg er drittlei av det hender i nesten alle skolefilmer fra Sør-Korea som egentlig er komediefilmer med litt tyngde. Ellers er dette en fin film som tar opp et alvorlig problem med klasseskille, mennesker som har for stor makt og dårlig innsikt og foreldre som tvinger ungene sine til harde studier, som aldri lar dem nyte det å være ung.

Det er mye galt i Norge, men jeg tror vi burde sette mer pris på den friheten og kulturen vi har her når det gjelder skolegang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.