Visit my YouTube channel here.

Peppermint Candy (2000) (Ny anmeldelse)

peppermint-candy

En mann tar sitt eget liv, spørsmålet er hvorfor?

Her kan du lese min gamle anmeldelse av Peppermint Candy (2000)

Jeg har sett Peppermint Candy en gang tidligere, det var flere år siden. Jeg likte ikke helt filmen, jeg så kvalitetene, men jeg følte at den var for deprimerende.

Men jeg tenkte at nå skulle jeg gi filmen en ny sjanse. Nå visste jeg hva jeg gikk til, og jeg forsøkte å fokusere hardt på historien som blir fortalt.

Dette er virkelig en god film, dette er et karakterstudie av en mann som liker blomster og fotografi, men han blir ødelagt når landet han bor i forandrer seg. Og det han opplever forandrer denne skjøre personen, og dette vil til slutt drepe ham.

Peppermint Candy viser oss slutten helt i starten av filmen, og vi får se hva som skjedde i fortiden til protagonisten. Denne type historiefortelling er interessant, og det funker veldig bra i Peppermint Candy.

I starten virker det som om protagonisten er en stor drittsekk, men mot slutten forstår man at han er en snill og god mann, men landet han er født og oppvokst i har ødelagt hans sinn.

Og så har vi skuespilleren som har hovedrollen i filmen, Kyung-gu Sol. Han har alltid vært en av mine sørkoreanske favorittskuespillere, han har et ansikt man har lyst til å slå, han er alltid fantastisk i roller når han spiller en skikkelig drittsekk eller får et mentalt sammenbrudd slik som i Peppermint Candy. Jeg kan med stor sikkerhet si at dette er hans beste rolletolkning i karrieren, han vil aldri kunne klare å overgå det han leverer i Peppermint Candy.

Hvis du vil se et virkelig godt karakterstudie av en mann som er snill og god, men som blir ødelagt av en nasjon som forandrer seg er Peppermint Candy virkelig en film du må se. Hvis du vet litt om Sørkoreas historie vil du forstå bedre hva protagonisten gjennomgår. Sør-Korea har hatt en turbulent historie, og protagonisten viser oss hva som kan skje med en person som har opplevd alt dette kaoset over flere tiår.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.