Visit my YouTube channel here.

Permanent Nobara (2010)

Menn skaper kun problemer.

Permanent Nobara er en sjarmerende og trivelig film som daffer rundt i sitt eget tempo. Jeg merker jeg begynner å gjenta meg selv når jeg ser denne type filmer fra Japan, men det får så være, for mange av disse filmene er veldig like i struktur.

Vi følger en gruppe kvinner som har fått nok av menn. Kvinnene bor i en liten idyllisk fiskerlandsby, og de samles ofte i frisørsalongen der de skravler om menn og sex. Jeg syntes det var noe kjent med hvordan historien ble fortalt på, og hvordan mange av kvinnene oppførte seg på. Jeg tenkte spesielt på en film, Funuke: Show Some Love, You Losers!, og merkelig nok hadde jeg rett at det var noe likt. For det er samme regissør som har laget disse to filmene. Stolt av meg selv nå altså!

Humoren er av den lavmælte typen. Jeg humret godt noen ganger, kvinnene i filmen er litt av noen typer. De har hatt uflaks med menn, men de gir fremdeles ikke opp. Jeg kan ikke si at man bryr seg om noen av rollefigurene, men det er artig å se hvordan de roter det til for seg selv og de rare menneskene de møter.

Permanent Nobara er en avslappende film som noen ganger grenser til det kjedelige når vi følger protagonisten i filmen. Hun er litt kjedelig, men slutten retter opp hennes tomhet som rollefigur. Vi får servert vakre bilder selvsagt, japanerne er mestre i det faget. Likte du Funuke: Show Some Love, You Losers!, tror jeg også du vil sette pris på Permanent Nobara. Den er ikke like vill som Funuke: Show Some Love, You Losers!, men den lune humoren drar man raskt kjensel på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.