Visit my YouTube channel here.

Righting Wrongs (1986)

Når loven ikke stopper skurkene i samfunnet er det bare en ting å gjøre. Drepe dem!

Righting Wrongs er en sprø film. Yuen Biao og Cynthia Rothrock har hovedrollene i denne actionfilmen som selvsagt fokuserer på kampsport og ville stunts. Yuen Biao har alltid vært en av mine store favoritter i kampsportfilmer, du skal lete lenge etter en mer atletisk og dyktig kampsportutøver og stuntmann.

En ting er viktig når du setter deg ned for å se på Righting Wrongs, ikke forvent en seriøs film som fokuserer på historien. Her finner du store hull i historien, jeg vil heller kalle det kratre. Følelsen man får i den første halvdelen er at Righting Wrongs er en actionkomedie, noe den er før folk begynner å dø som fluer. Det er ikke ofte man opplever at så å si alle rollefigurer takker for seg, det blir helt vilt på slutten. Alt man ikke forventer skjer, jeg ble sittende med åpen munn. Det er rett og slett ikke slik man lager denne type filmer, men det er jo morsomt å se. Man får ikke følelser for noen av rollefigurene når man aldri blir kjent med dem.

Kampscenene er som ventet imponerende, det samme kan ikke sies som rollefigurene. Vi er i bakvendtland når det gjelder handling og intelligens. Cindy Si må være en av de dummeste politikvinnene i historien, det samme kan sies om hele etaten når folk dør som fluer og man ikke etterforsker saken i det hele tatt virker det som. Men nå gjør jeg den feil å analysere historien, noe jeg advarte mot i starten av anmeldelsen.

Forvent herlige kampscener og noen fine stunts. Eneste minuset jeg finner med stuntene i Righting Wrongs er at det er lett å se når noen gjør stuntene til Cynthia Rothrock. Spesielt i den ene scenen ser man flere ganger at det er en mørkhåret person som gjør stuntet hennes. Skal ikke forundre meg om det var Yuen Biao, han gjorde stunts for de fleste selv om han hadde hovedrollen.

En annen ting som var et problem på 80-tallet med disse filmene fra Hong Kong var dempemattene som har samme farge som underlaget. Noe av det verste jeg har sett er når Yuen Biao lander på en plen og du ser hele plenen beveger seg! Det samme kan man se på slutten når de slåss på flyplassen. Jeg har vokst opp med denne type filmer, men det er fremdeles distraherende. Nå har det blit mye bedre, men det lages jo ikke like mange filmer i denne sjangeren lenger.

Righting Wrongs er en fantastisk actionfilm med en komisk tone som er helt upassende når det er mange brutale drap i filmen. En sprø opplevelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.