Visit my YouTube channel here.

Sherlock Holmes (2009)

You have the grand gift of silence, Watson; it makes you quite invaluable as a companion.

Sherlock Holmes er den første store kommersielle filmen til Guy Ritchie. Hans karriere har vært på hell siden han traff den meget ekle dama Madonna, som han dessverre giftet seg med. Hun lager dårlig musikk og ødelegger menn. Heldigvis klarte Guy Ritchie å få henne vekk, men han har ennå ikke helt kommet til hektene igjen.

Sherlock Holmes er en trygg publikumsfilm som aldri tar noen store sjanser. Litt av varemerkene til Guy Ritchie finner man, spesielt slåsskampene er som tatt ut fra Snatch. Sherlock Holmes er en påkostet film med mye dataeffekter, og igjen ødelegger mye av dataeffektene atmosfæren når man ikke får følelsen av å være i England. Det er en kunstig verden vi ser når rollefigurene er ved vannet, og vi ser at byen kun er laget med dataeffekter. Skuffende.

Robert Downey Jr. og Jude Law er to solide skuespillere som aldri gjør noe galt. Men det er latterlig å høre på aksenten til Robert Downey Jr. Han glemmer ofte hvilken aksent han skal bruke, da er det bedre å droppe hele aksenten. Jeg begynner å bli lei av dårlige aksenter fra skuespillere som ikke burde prøve hvis de selv vet at de ikke helt takler det de prøver på. Da er det bedre å la være.

Skurken er grei, men ikke en skurk man vil huske. Mysteriet redder ham, ellers er han ganske ordinær og kjedelig. Hvorfor bruke en kopi av Andy Garcia når man sikkert kunne fått den ekte varen?

Guy Ritchie frir til de store massene som liker popcorn, og lykkes litt. Men dette er en film jeg kun ser en gang, det er ikke noe mer å hente her.

One thought on “Sherlock Holmes (2009)”

  1. Jeg for min del synes nesten du er litt for snill jeg. Syntes filmen ble reddet av Robert Downey Jr. og Jude Law heldigvis, men at innholdet var like tynt som tynn te. Jeg ville nok ikke gitt høyere en 5 av 10. For det er ikke en film som jeg hatet, men for å sitere deg “dette er en film jeg kun ser en gang, det er ikke noe mer å hente her”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.