Visit my YouTube channel here.

Spirited Away (2001)

chihiro og heksene

Grisegutter!

Bilde: 1.85:1
Lyd: Japansk DTS-HD Master Audio 5.1, Norsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

En yngre jente som er ute på tur med sine foreldre, havner i en magisk verden der hun må redde sine foreldre som har blitt forvandlet til griser etter at de spiste noe som ikke var ment for dem. Det er ikke lett, for hun får mye å stri med når hun gjør en avtale med en grådig heks.

Spirited Away er en blodekte animasjonklassiker signert Studio Ghibli og mesteren Hayao Miyazaki. I denne utgivelsen finner du også et lydspor på norsk og det originale japanske lydsporet. Den norske dubbingen går for å være svært bra, jeg holdt meg til det japanske lydsporet.

Spirited Away var en av de første Studio Ghibli-filmene jeg så. Dette er en fantastisk film med fantastiske karakterer og et herlig univers. Man føler med den yngre jenta som må stå på egne bein når hennes foreldre blir litt for griske når de finner god mat og like etterpå blir de forvandlet til griser. Etter det treffer hun en gutt på samme alder, og han forsøker å hjelpe henne. Men det skjer veldig mye rundt henne, så hun må underveis holde fokus på det som er viktig i livet.

Det er en heks som styrer badehuset som jenta begynner å jobbe i. I dette badehuset er de fleste gjestene guder, og heksa er veldig glad i penger og alt som er verdifullt. Hun har også en forvokst baby som hun er veldig glad i, og denne ungen vil bli litt sentral underveis.

Historien er ikke særlig dyp, jenta må lære seg å stå på egne bein, men man lærer henne aldri godt nok å kjenne. Hun er litt vrang i starten av filmen mot sine foreldre, det er egentlig alt. Man ser at hun underveis blir mer selvstendig og vokser som person når hun er helt alene i den merkelige verden hun blir en del av.

Personlig blir jeg bare glad av å se fantastiske animasjonsfilmer som Spirited Away. Karakterene er så herlige og merkelige, liker man eventyr og merkelige karakterer, så er du i paradis når du setter deg ned for å se Spirited Away. Den byr på en herlig reise for oss som liker filmer som ikke byr på tradisjonelle karakterer. Karakterene er noen merkelige typer, og det hjelper også at animasjonen er så nydelig.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildekvaliteten er fantastisk. Bildet er veldig lyst, noe som gjør bildet levende og fargene sprudler av energi.

Lydsporet er også herlig. Dialogen er klar og tydelig, og lyden fyller opp rommet flere ganger med et bredt lydbilde som er veldig behagelig å høre på.

Ekstramateriell:
The Making of Spirited Away (47 minutter)
Storyboard (133 miutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.