Visit my YouTube channel here.

Steel Magnolias (1989)

steel magnolias

Livets valg.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger en familie med venner der datteren i familien skal gifte seg. På grunn av sykdom anbefaler ikke legene graviditet, men hun lar seg ikke stoppe. Dette vil senere få følger.

Steel Magnolias er regissert av Herbert Ross, og i hovedrollene finner vi skuespillere som Julia Roberts, Dolly Parton, Sally Field, Shirley MacLaine, Daryl Hannah, Olympia Dukakis, Tom Skerritt og Sam Shepard.

Dette er en ganske varm og hyggelig film som har sine såre øyeblikk. Filmen er nok mest myntet på eldre personer, spesielt kvinner, siden mennene blir fremstilt som haner uten hjernekapasitet. Jeg ble egentlig fornærmet på mennenes vegne, snakk om enkel fremstilling.

Temaet er valg, familie og vennskap. Kvinnene er den dominerende part, mennene spiller kun annenfiolin. Skuespillerne har det ganske morsomt med manuset, karakterene føles ikke helt virkelige ut, spesielt sjarmtrollet som blir spilt av Shirley MacLaine tar kaka. Hun blir veldig karikert og en smule uvirkelig som person.

De fleste karakterene er lette å like, men karakteren som Daryl Hannah spiller fikk jeg lyst til å fike til. Det er en ubrukelig karakter man bare hater, hun passet ikke inn i det hele tatt.

Mot slutten av filmen får man føle litt på sine egne følelser. Det blir veldig sårt, men selv da så klarer filmen å få frem smilet. Det blir fint å se på det sterke båndet mellom spesielt kvinnene. Livet er hardt å leve, valget er tatt, men man må gå videre selv om savnet alltid vil være der.

Steel Magnolias er en liten hjertevarmer av en film som har sine problemer, spesielt så hopper den litt for fort frem i tid. På en annen side så er det også fint å se en film som kjenner sin besøkelsestid, det er begrenset på hvor mye en langfilm kan fortelle sin historie med en spilletid på rundt to timer.

Bilde: 7/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er veldig mykt og naturlig, her har man ikke gjort så mye arbeid med selve overføringen.

Lite skjer på lyd siden, dialogen er klar.

Ekstramateriell:
In Full Bloom: Remembering Steel Magnolias (23 minutter)
Deleted Scenes (6 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.