Visit my YouTube channel here.

Strange Days (1995)

Memories are meant to fade. They’re designed that way for a reason.

James Cameron skrev manuset til Strange Days, og hans kone på den tiden, Kathryn Bigelow, regisserte den. Strange Days var en av mine favorittfilmer når jeg var yngre. Filmen holder seg fremdeles godt, men det er to problemer. Ene problemet er Lenny Nero som er en idiot og svekling. Ralph Fiennes spiller som vanlig meget godt, men jeg hater rollefiguren han spiller. Det andre problemet er søppelbøtta Juliette Lewis. Jeg får brekningsfornemmelser når jeg hører navnet hennes, og når jeg ser henne på skjermen får jeg lyst til å knuse alt som er i rommet. Alt med henne er ekkelt.

Selv om historien er ganske enkel, føler man at historien er mer komplisert enn det den egentlig er. Det skjer mye, Strange Days står aldri stille. Filmen er spennende, men det plager meg at Lenny Nero er så dum som han er.

Med ett unntak, Juliette Lewis, kan man ikke klage på skuespillerne. Tom Sizemore med langt hår er et stygt syn, noe man burde få med seg. Det samme kan sies om Michael Wincott, en skuespiller jeg alltid har likt i skurkeroller. Han er herlig ekkel i denne rollen. Den som sparker mest ræv er hardingen Angela Bassett. Hun har en imponerende fysikk de fleste kan misunne. Snakk om hard kjerring, hun hadde brukket beinranglet Angelina Jolie bare med å stirre hardt på henne!

Det finnes ikke mange filmer som Strange Days. Den skiller seg ut i mengden med det nye videoutstyret som kan gjøre brukeren avhengig. Selve historien med drapet på en afroamerikansk rapper er intet nytt, men det er interessant å se om videoen vil bli vist før år 2000 ringes inn.

5 thoughts on “Strange Days (1995)”

  1. Vet du HATER Juliette Lewis, men hun er da faktisk kul i denne filmen ^.^ Strange Days var favoritt filmen min året den kom på kino. Er ei god stund sia jeg så den sist 😛

    1. Juliette Lewis kan aldri bli kul. Hun er faen meg ekkel når hun var barneskuespiller også. Hører på en del podcaster (film selvfølgelig), og det var en som mente det samme som undertegnede. It’s something with her face, i can’t stand her. Var noe i den duren.

      Hun ødelegger alle filmer for min del, Ralph Fiennes er rimelig desperat som gjør alt for den stygge megga i Strange Days. Da har man nådd bunnen av alle bunner.

  2. Film picture some vision of futurity. The world is turning into a big party. Strange Days is one of my favorite films. It have some magic. Ralph Fiennes was great on the role of Lenny Nero.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.