Visit my YouTube channel here.

Swordsman (1990)

Hør min damestemme!

Jeg forventet mer av Swordsman enn det jeg fikk servert. Jeg forventet herlige kampscener, men det man får er oppstykket kampscener som gjorde meg ør i hodet. Dette er en wuxia-film, så her kan rollefigurene fly lange strekninger og hoppe høyt opp i luften mens de slår saltoer og slåss med sverd og andre våpen.

Denne sjangeren har en lang fartstid i Kina, noen filmer gjør det bedre enn andre. Swordsman er ikke en dårlig film, men å kalle den Swordsman blir galt når Samuel Hui er den sentrale rollefiguren som skal lure og beseire skurkene. Han er ikke den som vil bli husket for sine kampsportferdigheter, han er er ikke engang middelmådig. Man merker lett at her er det mange som ikke kan gjennomføre det de skal gjøre. Ferdighetene er ikke der, derfor blir kampscenene oppstykket med korte klipp som gjør en svimmel.

Jeg kan skjønne de som ikke orker denne type filmer, for er det en ting kineserne gjør galt er det å ha mange navn og klaner som de ramser opp i starten i et meget høyt tempo. Man lurer på hvem er hvem, og hva i helvete foregår. Heldigvis for min del har jeg sett en del filmer i wuxia-genren, og jeg kjenner igjen mange av trekkene til rollefigurene. Men dette er og forblir elendig oppbygging.

Swordsman byr på mye humor som delvis fungerer. Men er kineserne det dummeste folkeslaget i verden når de aldri ser og hører at en kvinne har kledd seg ut som en mann. I noen filmer er det sjarmerende, i andre filmer irriterer det voldsomt. Her blir det bare latterlig og veldig lite sjarmerende.

Likte du New Dragon Gate Inn er Swordsman verdt en titt. Men ikke forvent en glattpolert kampsportfilm, da vil du bli skuffet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.