Visit my YouTube channel here.

Tai Chi 0 (2012)

tai chi zero

Heltens første steg.

Dette er den første filmen av to filmer om en kommende kung fu-helt. Åpningssekvensen er artig der vi får se en stumfilm som introduserer protagonisten i dette universet. Like artig er det når de andre karakterene i den lille landsbyen blir introdusert. Det morsomme med denne introduksjonen er at Tai Chi 0 gir oss litt informasjon om hvem skuespillerne er, og filmene de er mest kjent for.

Tai Chi 0 er bedre enn den andre filmen. Det skulle vært motsatt da oppfølgeren har større actionscener, og det skjer mye mer. Men på grunn av den simple dramaturgien, så tryner oppfølgeren stygt.

Litt dårlig drama får vi også se i den første filmen, men heldigvis så satser ikke Tai Chi 0 like mye på dårlig drama. Filmen er delvis sjarmerende og enkel i form. Men mot slutten så begynner filmen å rakne i sømmene, og det er på grunn av alvor og selvsagt litt drama som er til å spy av.

Jeg skjønner hva regissør Stephen Fung forsøkte på med disse to filmene. På en side ville han hylle gamle helter og kampsporttradisjoner. På en annen side la han til mer morderne musikk som var akseptabel for 20 år siden, og humor som skulle tilfredsstille den yngre garde. Jeg skjønner hva han tenkte, men resultatet ble ikke helt perfekt.

Dessverre er kampkoreografien simpel, det er ikke noe flyt og det zoomes inn for mye med raske klipp. Tai Chi 0 er en kinesisk Hollywood-film i forkledning når det gjelder actionscener og klippingen. Det ville ikke ha noe av når jeg ser en kinesisk film.

Er det verdt å sjekke ut Tai Chi 0 og Tai Chi Hero? Nei, det vil jeg ikke si. De eneste som kanskje vil sette mer pris på disse filmene er personer som ikke har sett så mange kampsportfilmer, vi andre ser heller de gamle filmene igjen og igjen. Skal du se en moderne film som frir til sitt publikum og som samtidig er kjempegod, da må du se Kung Fu Hustle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.