Visit my YouTube channel here.

The 33 (2015)

the 33

If that is our last supper… I quit!

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

33 gruvearbeidere opplever sitt største mareritt når de blir sperret inne av et stort ras. Gruveselskapet forsøker å dysse ned hendelsen, men familiemedlemmene til gruvearbeiderne lager mye støy slik at myndighetene må forsøke å hjelpe til og etter hvert blir denne redningsaksjonen en stor mediesak over hele verden.

The 33 er regissert av Patricia Riggen, og i hovedrollene finner vi Antonio Banderas, Rodrigo Santoro, Juliette Binoche og Lou Diamond Phillips.

The 33 er basert på sanne hendelser som fant sted i 2010 i Chile når en gruve fikk et stort ras og 33 gruvearbeidere ble sperret inne. De fleste vil nok huske denne redningsaksjonen, den var på nyhetene over hele verden.

Det The 33 fokuserer mest på er håp. The 33 trykker på velkjente knapper når den skal pine både karakterene og sine seere. Når alt håp er ute, så skimter man lyset. Men når man først ser lyset, så senker mørket seg før man igjen ser lyset. Dette er en velkjent formel, og man føler i enkelte partier at dette er en film som bruker velkjente filmatiske metoder for å øke spenningsnivå litt.

Det er mange karakterer som er fanget i gruven , hele 33 skitne mannfolk. Det er kun noen få av dem som skiller seg ut, resten av dem er kun statister. Karakterene i seg selv er ikke så interessante, de blir introdusert på en enkel måte og underveis blir det litt gnisninger mellom noen av dem. Grunnen til det er selvsagt media og deres artikler om enkelte av personene som er fanget i gruven.

Selv om The 33 ikke har den største dybden, så er den uansett spennende på sin måte og redningsaksjonen er ganske fascinerende. Som seer holder man stadig pusten, men som sagt, man føler at dette er en film i enkelte scener.

Hvis man ikke fulgte med på denne redningsaksjonen, så byr ikke filmen på noen store overraskelser. Filmmusikken sier det meste, temaet sier det meste og den varme og håpefulle tonen sier det meste. Man vet hvordan dette her ende, men som sagt, filmen er uansett verdt å se da redningsaksjon er spennende når de forsøker å grave seg frem til riktig plass.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildet er klart med varme farger. Sortnivået er bra, og bildet er ganske skarpt.

Dialogen er klar og tydelig. Under gruveraset trykker lydsporet godt fra seg. Ellers er det lystig filmmusikk som fyller opp rommet flere ganger underveis.

Ekstramateriell:
The Mine Collapse (4 minutter)
The 33: The World Was Watching (3 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.