Visit my YouTube channel here.

The Battery (2007)

Takumi Harada og familien flytter til et sted der forurensningen er mindre, for Takumis yngste bror sliter med helsen. Takumi Harada spiller baseball, og han har en utrolig kastearm. Men Takumi får det ikke lett når han allerede første skoledag havner i bråk med en av de eldre elevene, og han vil senere få problemer med bestevennen.

The Battery er en god familiefilm fra Japan. For de som har sett japanske drama og familiefilmer, så legges det vekt på et rolig tempo slik at man blir kjent med rollefigurene. Jo mer jeg ser film, jo viktigere er dette med presentasjon av rollefigurene og god karakterdybde.

Filmen tar det rolig, men det mangler litt karakterdybde her. Takumi Harada er dårlig med mennesker, men er han så dårlig som filmen skal ha det til? Er det galt å si meningen sin, selv om det ikke er politisk korrekt? Nei, er mitt svar, og jeg kan kjenne meg igjen i rollefiguren Takumi Harada. Men man blir aldri skikkelig kjent med Takumi Harada, og det er litt irriterende. Han minner meg om Ryoma Echizen fra The Prince Of Tennis. Arrogant og lavmælt, men sier meningen sin uten å blunke. Det setter jeg stor pris på, men det er ikke helt normalt i mange land.

Japan viser igjen hvordan man skal lage gode familiefilmer. Som jeg har skrevet tidligere er barneskuespillerne fra Japan i særklasse i mine øyne sammenlignet med resten av verden. Kvaliteten på gjennomsnittet er skremmende høyt sammenlignet med Hollywood. The Battery er vakker, rørende og en film som får deg i godt humør. En fin søndagsfilm.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.