Visit my YouTube channel here.

The Berlin File (2013)

the berlin file

I Berlin finnes det sørkoreanske og nordkoreanske agenter med hver sin agenda.

The Berlin File starter bra med en fin actionsekvens der det meste flyter og har en fin rytme. Men så begynner filmen å fortelle sin tomme og uinteressante historie med sine flate karakterer uten karisma og personlighet. Dessverre så er dette et problem med filmer fra Sør-Korea der man for det meste ikke bryr seg om karakterene. Det hjelper heller ikke at de fleste sørkoreanske skuespillere er veldig like i sine rolletolkninger. På papiret så kan det virke som om at det finnes veldig mange gode skuespillere i Sør-Korea, men det er ikke like mange som man skulle tro. De fleste har sin kjølige stil som gjør at man føler at karakterene gir seerne en kald skulder.

Etter en grei åpning så begynner filmen virkelig å rote det til med mange forskjellige grupper og navn. Det er vanskelig å gripe tak i alle navnene og hva som egentlig foregår her. Men en ting har de alle til felles, de er grå, livløse og kjedelige. Velkommen til Berlin!

Som nevnt er det ingen skuespillere som imponerer. Det verste er når sørkoreanerne og noen andre hvite udugelige skuespillere utveksler dialogen på engelsk. Sørkoreanerne er vel like dårlige på engelskuttalelse som japanerne. Da føles filmen veldig billig ut, nesten som en amatørproduksjon der skuespillerne går over streken og det virker som om de er tungt tilbakestående.

Visuelt ser filmen bra ut, og filmmusikken er også godkjent. Utover det er ikke The Berlin File en film som imponerer. Dette er en kald film, karakterene gir deg en kald skulder og man bryr seg ikke om hva som skjer. Da tryner også filmen når den forsøker å være emosjonell og få oss til å bry oss om de døde karakterene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.