Visit my YouTube channel here.

The Bow (2005)

En mann og hans bue.

The Bow er en avslappende film med båt og sjø, men handlingen er skremmende selv om det aldri tar helt av. Ki-duk Kim liker å lage utradisjonelle filmer. Her har vi en gammel kar som har en kidnappet en jente når hun var ung. Han har planlagt å gifte seg med henne når hun fyller 17 år. Men jenta begynner å få hormoner hun ikke helt klarer å kontrollere, hun blir kåt og villig, men gamlingen gjør alt for å beholde henne og beskytte henne. Han skal gifte seg med henne og pule henne, det er planen. Han fortjener jo det etter så lang tid?

Følelsen av å se en absurd film er hele tiden der, selv om musikken og bildene sier noe annet.
The Bow har et problem, den går perioder i sirkel og kommer seg ikke videre. Rollefigurene kommer seg videre med små steg, men det går veldig sakte. Som seer fant jeg det ikke mye interessant å se gamlingen skremme vekk sine kunder med sin pil og bue. Mannen er jo gal i hodet, jeg skjønner ikke hvorfor noen av kundene anmeldte ham. Men å finne rasjonell tankegang i en Ki-duk Kim-film er ikke alltid like lett.

Nok en symboltung tung film av Ki-duk Kim. Filmmusikken er vakker og rørende, historien er mer skremmende. Skuespillerne leverer gode rolletolkninger, og historien fungerer da det er en meget syk historie som gjorde meg forbanna på dumme og kåte sørkoreanere. Er sørkoreanske menn de mest usympatiske og frekke mennesker på moder Jord?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.