Visit my YouTube channel here.

The Fighter (2010)

I had to read the whole fuckin’ movie.

The Fighter er en god film som har sine problemer. Boksekampene ser dessverre ikke særlig realistiske ut. Bevegelsene og slagene er like dårlig som det vi så i Raging Bull, kampene mangler energi. Jeg forventet ikke boksekamper i Rocky-stil, men mer energi og litt mer dramatikk hadde ikke skadet.

Christian Bale og Amy Adams er fantastiske i The Fighter. Amy Adams har aldri vært mer nebbete, hun er kvalmende nebbete, det samme kan sies om alle døtrene i familien Eklund. Alle kvinnene i filmen er kvalmende skapninger som nok burde plasseres i båsen for white trash.

The Fighter fokuserer aldri så mye på boksingen og treningen. Dette er først og fremst en film om to brødre som er glade i hverandre, men Micky Ward må gjøre en forandring når karrieren er på hell, han må kvitte seg med sin største støttespiller, nemlig hans bror Dicky Eklund.

Mark Wahlberg liker jeg, men han er den svakeste brikken i The Fighter. Han kan spille to roller, den myke og den harde, jeg elsker den harde Mark Wahlberg. I The Fighter underspiller han for mye. Kanskje Micky Ward var slik i virkeligheten, det vet jeg ikke, så det er kanskje en grunn til at Mark Wahlberg tolker denne rollen som han gjør, men en interessant rollefigur er han ikke.

En film som skuffet med boksekampene, men som treffer godt når det fokuseres på de to brødrene som glir fra hverandre. Hadde nå bare familien Eklund vært litt mer normale og litt mindre ekle, kunne jeg nok hygget meg mer med filmen. De eneste normale her er Micky Ward og hans trener.

4 thoughts on “The Fighter (2010)”

  1. Så nettopp filmen, og er ganske sikker på at navnet hans er Micky Ward jeg nå da men, ellers er jeg mye enig i anmeldelsen, men jeg ville gitt den 8/10.

  2. gå til: https://www.youtube.com/watch?v=2p3bFrP8-HM så får du en av tidenes beste bokse runder på skjermen. Ward var en type bokser som aldri ga opp uansett hvor mye juling han fikk, derfor liker jeg ikke rolletolkningen i denne filmen, tviler på at Ward var like pysete og sutrete som fremstilt her.

    1. Det var en fin runde, stygg runde, men hjertet var på riktig plass. Ikke stor fan boksing, synes det blir for stygt med tanke på hvor de fleste slagene treffer. Foretrekker MMA, submission er litt penere å se på med tanke på mindre tap av hjerneceller. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.