Visit my YouTube channel here.

The Matrix Revolutions (2003)

I can see you.

The Matrix Revolutions klarte aldri å levere varene, det er klart den svakeste filmen i The Matrix-trilogien. Det er noe tomt og sterilt med den tredje filmen. Det er veldig lite innhold vi får servert.

Den første halvtimen er klart den beste med en god og spennende atmosfære, før det hele bare blir kjedelig med en historie som ikke engasjerer. Spesialeffektene er gode, meget gode, men kampscenene på slutten når robotene angriper Zion, blir for repeterende. Kampen mellom Mr. Smith og Neo imponerer heller ikke, energien er der ikke lenger.

Jeg lurer på hva som skjedde når Wachowski-brødrene lagde The Matrix Revolutions. Hvorfor har de bygd opp de sentrale rollefigurene i de to første filmene, for så deretter å glemme dem? Et godt eksempel er Morpheus. Han er jo bare en statist i The Matrix Revolutions. Han er kul og meget sentral i de to første filmene, her ser vi ham så vidt. Han har ikke en rolle, og ikke kom å si at han har utspilt sin rolle! Igjen, alt er tomt og sterilt i The Matrix Revolutions, det er en helt annen film enn de to første filmene som bød på god og spennende dialog, og ikke minst noen heftige actionscener man alltid vil huske. The Matrix Revolutions har ingen av delene.

Folk klager over Keanu Reeves. Etter å ha sett ham i disse tre filmene, må jeg si han er en av de bedre skuespillerne. Mary Alice erstattet Gloria Foster som spilte the Oracle. Hun er mildt sagt elendig og kald, hun klarer ikke å følge i fotsporene til Gloria Foster. Carrie-Anne Moss fikk jeg endelig plassert i The Matrix Revolutions. Hun spiller i feil film! Hun ter seg som en robot når hun ikler seg lær og solbriller. Hun er ekkel og slesk, hun hadde passet inn i Terminator-universet. Legg merke til hvor stiv hun er, temmelig vemmelig. En annen som stinker avføring er kona til Will Smith, Jada Pinkett. Hun er bare brutal. Hun overspiller og bæsjer på leggen, det kan se ut som om hun har fått noen dårlige tips av sin mann Will Smith. Faktisk er dette mye av problemet, det er så mange dårlige skuespillere som ikke klarer å gi liv til sine rollefigurer. De beste så vi i de to første filmene, og selv om mange av idiotene fra Zion er med i The Matrix Reloaded, får de ikke så mye skjermtid i den filmen. Her får disse idiotene litt for mye skjermtid.

Ønsket mitt hadde vært at Wachowski-brødrene hadde gått tilbake og skrevet om manuset til The Matrix Revolutions. Denne filmen gir oss kun dårlige skuespillere, og en slutt som ikke er tilfredsstillende. Her er det tydelig at man gikk tom for ideer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.