Visit my YouTube channel here.

The Prince of Tennis: Season 1 (2001)

the prince of tennis

Mada mada dane.

The Prince of Tennis er en animeserie på hele 178 episoder. Jeg stiftet først bekjentskap med denne serien etter først å ha sett spillefilmen. Filmen falt i smak, selv om man aldri ble godt nok kjent med rollefigurene i filmen. Her får man god nok tid til å bli kjent med rollefigurene.

Den første sesongen består av 26 episoder. Vi følger Ryoma Echizen som begynner på en ny skole, og spiller seg etter hvert inn på skolens tennislag. Det er første gang en førsteårsstudent klarer dette. Ryoma Echizen er et supertalent, slik hans far var også. Men Ryoma Echizen er en arrogant liten snørrvalp som vet at han er god, men som er dårlig med mennesker.

De første episodene falt ikke helt i smak for min del, og jeg fryktet at dette kunne bli en dårlig opplevelse når det er hele 178 episoder man skal se. Heldigvis tar serien seg kraftig opp etter hvert. Jeg ble underholdt stort til tider, og serien er til tider veldig morsom. Serien er vel litt barnslig til tider, grunnet førsteårsstudentene. Men man blir etter hvert vant til dem. Min favoritt i serien er utvilsomt faren til Ryoma Echizen, som er en kinky mann med enda verre oppførsel enn sin sønn. Fyren byr på mange artige scener, og han stjeler virkelig showet.

Animasjonen er ikke noe særlig å skryte av. Jeg kan heller ikke si at tenniskampene er særlig vellaget. Det får være måte på hvor lang tid man skal bruke på et poeng, og plutselig er flere game ferdig. Man kan selvsagt ikke vise hele kamper her, men litt mer tempo hadde ikke skadet når det gjelder de lange ballutvekslingene til tider. Jeg skjønner poenget med dette, da det handler om å skjønne spillemønsteret til sin motstander. Når da spilleren har funnet ut hvordan han kan stoppe motstanderens sterkeste angrep, er kampen så og si avgjort. Det blir litt langtekkelig noen ganger. Musikken i serien høres ut til tider som tv-spill musikk fra 80-tallet når NES regjerte. Det vil si musikken som blir spilt midt i serien og ikke intro og avslutningslåten. De låtene er ok, men jeg har hørt mye bedre.

En ting som irriterer meg er høydeforskjellen mellom førsteårsstudentene og de som går i andre og tredje trinn. Det er greit at det skal være litt høydeforskjell når det er to års aldersforskjell. Men ikke ett år. Alle førsteårsstudentene virker som knøttsmå dverger med babyansikt når det er kun ett år i aldersforskjell mellom dem og andreårsstudentene. Hvorfor man har gjort dette skjønner jeg bare ikke.

The Prince of Tennis er en serie som ikke starter så lovende, og den er veldig barnslig i starten. Heldigvis blir det mye bedre etter hvert, og rollefigurene i serien blir grundig presentert på en skikkelig måte. Jeg ble etter hvert oppslukt i den første sesongen. Det som er litt merkelig er at selv om man ikke liker Ryoma Echizen, blir han likevel helten man heier på. Det er vel det det denne serien har fått kritikk for, at den sentrale rollefiguren i serien er en arrogant snørrvalp som ikke har noen menneskelige sider. Men man ender med å heie på denne snørrvalpen likevel.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.