Visit my YouTube channel here.

The Uninvited (2009)

the-uninvited

You know Anna, I don’t think this is going to work out.

The Uninvited er basert på A Tale of Two Sisters, et mesterverk som jeg rangerer like høyt som The Shining. A Tale of Two Sisters er en sørkoreansk film, og det jeg bet meg merke i er tittelen The Uninvited. I 2003 kom det en film fra Sør-Korea som het Uninvited. Selvsagt har denne tittelen blitt brukt mange ganger tidligere, men jeg finner det likevel merkelig.

The Uninvited overrasket ikke. Jeg visste at filmen ville stinke, for man kan ikke lage intelligente grøssere i Hollywood lenger. Er alle smarte i Asia? Kan virke sånn, for Hollywood leverer oss nok en fordummende film som ikke helt er en ren nyinnspilling. The Uninvited tar seg friheter og følger ikke originalen til punkt og prikke, for det hadde nok ikke amerikanerne funnet spennende, de hadde sikkert ikke skjønt så mye heller. Hvorfor jeg nevner det er jo at filmselskapene i Hollywood leverer nyinnspillinger som er myntet på huleboere som ikke kan bruk de små grå de har fått. Gjør det vondt å tenke litt selv?

Når Hollywood kommer med filmer som er basert på asiatiske filmer er formelen som følgende. Ansett ukjente regissør, i dette tilfellet to brødre. Finn to eldre etablerte skuespillere og to ukjente yngre skuespillere som ikke kan spille. Mat seeren med teskje, ikke la ham tenke selv, for det har ikke seeren kapasitet til. Bruk veldig mye nærbilder, ikke lag en visuelt lekker film med en trykkende atmosfære. Unngå mystikk. For å skremme seeren, lån ideer fra Ringu og Ju-on-filmene kombinert med høy lyd for målgruppen er tenåringer. Til slutt, spytt på originalen, for Hollywood vet best.

Jeg satt bare å ristet på hodet, for man har så mange inkompetente mennesker i Hollywood som burde ha blitt satt på en øde øy. A Tale of Two Sisters er en fantastisk film med atmosfære og solide skuespillerprestasjoner. Skaperne bak The Uninvited tror at A Tale of Two Sisters var nok en Ringu og Ju-on kloning, noe den ikke er. Scenene med moren til Anna er jo helt på trynet, dette er ikke en Ringu film for pokker! Derfor er The Uninvited mer en film som er basert på A Tale of Two Sisters, ikke en nyinnspilling.

Virker for meg som om mange mennesker bare blir dummere og dummere i dagens samfunn. Hadde nå bare Idiocracy vært en god film, for det er slik jeg føler verden er.

3

2 thoughts on “The Uninvited (2009)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.