Visit my YouTube channel here.

Tom Yum Goong 2 (2013)

tom yum goong 2

Noen har stjålet elefanten til Kham igjen.

Før så gledet jeg meg vilt når jeg skulle se en ny kampsportfilm med talenter foran kameraet. Nå om dagen går jeg heller tilbake til de gamle klassikerne, men selvfølgelig må jeg følge med på hva som foregår i sjangeren nå om dagen også.

Hvis du ikke visste det så fikk Tony Jaa et lite sammenbrudd etter Ong-bak 2 og 3. Jeg gidder ikke å skrive hva som skjedde, det kan du pokker meg finne ut av sjøl. Men nå fyller Tony Jaa snart 40 år, og karrieren er snart på hell.

Nå var ikke jeg så stor fan av Tom Yum Goong. Den hadde selvsagt noen fine kampscener, men som vanlig stinker manuset i disse thailandske filmene. Man kan egentlig ikke sammenligne disse med filmene fra Hong Kong da Hong Kong-filmene i det minste forsøker å snekre sammen et manus der man ikke har lyst til å ta sitt eget liv når karakterene åpner munnen.

Manuset i Tom Yum Goong 2 er like råttent som i den første filmen. Alle gjorde narr av handlingen og elefantknulleren Kham i den første filmen, men det driter jo selvsagt karene i Thailand i. Det handler kun om en ting, det er kampscenene og kreativiteten man leter etter når man har sett for mange kampsportfilmer i løpet av et liv. Har Tom Yum Goong 2 noe nytt å tilby?

Nei, det har den dessverre ikke. Det er rett og slett ingenting som imponerer her. Kampkoreografien er kjedelig og svært repeterende, og man driter i hva som skjer. De beste kampsportfilmene vet hvor viktig det er å bygge opp spesielt skurkekarakterene slik at man nyter kampscenene når helten banker opp skurkene. Det skal være mye følelser i hvert slag og spark, det eksisterer ikke i Tom Yum Goong 2.

Når jeg er inne på følelser, igjen opplever jeg et mareritt når filmmusikken pumpes ut av høyttalerne. Her snakker vi ekte bæsj av noe generisk metallmusikk som driver en stakkars person til vannvidd!

Og nå er jeg ganske sikker på at karrieren til Tony Jaa er på hell. For det er ingen imponerende stunts i Tom Yum Goong 2. Det kan man se når rulleteksten dukker opp og tabbeklippende blir vist. Det blir mest latter, man ser ikke noen stygge skader her i det hele tatt. Og det verste er at man ser og føler at Tony Jaa slåss foran grønnskjermen, og at han bruker vaier! Det virker også som om Tony Jaa lagt på seg litt vekt, han er ikke like spenstig og akrobatisk som han var for noen år siden.

Tom Yum Goong 2 ble filmet i 3D, noe som betyr at gjenstander, slag og spark kommer mot deg, noe man aldri burde bruke i kampsportfilmer. Det ser helt ræva ut.

Tom Yum Goong 2 er rett og slett en råtten kampsportfilm med et råttent manus, elendig redigering og kjedelig kampkoreografi. Her skulle man endelig se Tony Jaa og JeeJa Yanin i samme film, ingen av dem imponerer og det er dessverre ikke gode nok motstandere her som kan presse heltene til å yte sitt beste. Du vet noe er galt når mannen uten karisma får en rolle i en film mange var spente på, nå snakker jeg ikke om Tony Jaa, jeg snakker om RZA, som dessverre har dukket opp i for mange kampsportfilmer i det siste. Herregud, den mannen er talentløs foran kameraet med sin døde sjel.

En Tony Jaa-film med vaier, dataeffekter og RZA, det klinger ikke. Kombinert med kjedelig og repeterende kampkoreografi har jeg bare en ting å si, styr langt unna denne drittfilmen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.