Visit my YouTube channel here.

Tom Yum Goong aka Warrior King aka The Protector (2005)

tomy

En bande stjeler elefantene til Kham. Sporene leder til Australia, og helvete bryter løs når Kham ankommer landet.

Her kan du lese min nye anmeldelse av Tom Yum Goong (2005)

Etter suksessen med Ong-Bak, er Tony Jaa tilbake. Handlingen er like tynn som i Ong-Bak. Noen har stjålet elefantene til Tony. Snakk om å stjele elefantene fra feil mann!

Jeg rangerer Ong-Bak som en av de beste kampsportfilmene jeg har sett. Ong-Bak ga meg noe nytt i denne sjangeren. Muay Thai er ikke en stil som baserer seg på forsvar. Tvert i mot, her er det rett på. For meg så var det endelig noe nytt, og ikke minst så vi kanskje etterfølgeren til Jackie Chan og Jet Li. Men Tom Yum Goong skuffet meg stort. Magien som Ong-Bak hadde var borte, og jeg tviler sterkt på at Tony Jaa er den nye Jackie Chan hvis han fortsetter å lage filmer i Thailand.

Problemet med Tom Yum Goong er at Tony Jaa ikke slåss mot flere samtidig. Folk står i kø for å få brekt armer og bein. Det blir veldig kjedelig i lengden. Der Jackie Chan og Jet Li slåss mot to til seks personer samtidig, slåss Tony Jaa bare mot en, mens de tyve andre står og venter på tur. Det er her fremtiden til Tony blir usikker. Muay Thai er en ensformig stilart kontra kung fu, så Tony Jaa må fortsette å blande taekwondo og andre stilarter for å utvikle seg og gi seeren noe nytt. Enkelt og greit, han må vise noe nytt hver eneste gang. Når Tony Jaa kommer med en ny film, vil jeg som seer se noe nytt og mer spektakulært som han ikke har vist oss før. Jackie Chan og Jet Li kan bruke diverse våpen og ikke minst har de et betydeligere større repertoar enn Tony Jaa når det gjelder sin stilart. Men Tony Jaa trener også andre stilarter. Han trener taekwondo, judo og er dreven i gymnastikk, så alt håp er ikke ute. Det lureste han kan gjøre er å reise over til Hong Kong, for Thailand er for lite for en mann som Tony Jaa. Han må komme i kontakt med de riktige menneskene, for Tony Jaa kan bli virkelig stor. Filmindustrien i Thailand holder Tony Jaa tilbake, og det kan til slutt være ødeleggende for Tony Jaa’s karriere. Han må utvikle seg, og da er ikke Thailand riktig plass å være.

Er Tony Jaa den nye Jackie Chan? Nei, ikke etter min mening. Tony Jaa har en ekstrem kroppsbeherskelse, men han må begynne å bruke mer våpen og gjøre mer sinnssyke stunts som Jackie gjorde på 80 tallet. Tony Jaa er jo stuntmann, han har det i seg. Han må bare få sjansen til å gjøre det.

Du ser ikke denne filmen for dialogen sin skyld. Hvor er min elefant? Hvor er min elefant? Og ikke for historien sin skyld heller. Forventer du deg en ny Ong-Bak, så tror jeg du blir skuffet. Det er mye slåssing, men gnisten fra Ong-Bak er vekk.

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.