Visit my YouTube channel here.

Under sanden (2015)

Den andre verdenskrig er over, og unge soldater fra Tyskland må rydde miner på danske strender.

I Under sanden følger vi en gruppe med unge soldater som gjerne vil hjem, men før de får lov til det må de rydde en dansk strand for landminer. Og sersjanten som passer på dem er ikke glad i tyskere, han hater dem og han bryr seg ikke om de får mat. Hvordan vil dette gå?

Under sanden er en velspilt film som ikke blir like spennende eller rørende som man forventer den skal bli. Det er en god film, men problemet er at vi aldri blir godt nok kjent med de unge guttene og deres livshistorie. Hvem er de? Det er noe Under sanden aldri gir svar på, og da blir det også vanskelig å knytte bånd til disse karakterene.

Når det gjelder karakterutvikling så følger Under sanden den vanlige formelen når det gjelder sersjanten som i starten hater tyskere, men etter hvert ser man at han begynner å få litt kontakt med de unge guttene og han begynner å bry seg litt om dem.

Det skal sies at scenene når guttene håndterer landminene er spennende. Man venter bare på at det skal smelle hardt og høyt, jeg holdt pusten flere ganger, for dette er basert på virkelighet og personene som måtte utføre denne jobben må ha hatt det helt jævlig.

Under sanden er en film som aldri direkte overrasker, heldigvis er den velspilt og den har noen intense scener. Bare så synd at karakterene ikke åpner seg opp for seerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.