Visit my YouTube channel here.

Unfriended (2014)

unfriended

Internett kan være farlig det!

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En vennegjeng som prater med hverandre over Skype, oppdager at det er en ukjent person blant dem. En tidligere bekjent og venn tok sitt eget liv etter at noen la ut en video av henne når hun var full. Plutselig er det noen som bruker hennes profil på Facebook, kan det virkelig være henne som er ute etter hevn? Nå ligger vennegjengen dårlig an, for de kan ikke bryte forbindelsen, for da vil den som gjør det dø en grusom død!

Unfriended skal ha pluss for en ting, den føles unik ut. Her følger man vennegjengen som prater og hygger seg over Internett, de bruker både tekst, video og tale for å kommunisere.

Unfriended holder på mystikken ganske lenge, midtveis etter noe skjer så vet man hvem man har med å gjøre. Akkurat det er ikke like spennende, for uten å røpe for mye så blir det litt for forutsigbart mot slutten.

Jeg likte at handlingen kun foregår over PC-skjermene. Alle karakterene sitter foran PC-skjermer der de prater til hverandre og skriver meldinger. Ut av det klarer Unfriended å skape en litt klaustrofobisk følelse. Det som er synd er at når det først skjer noe så er oppbyggingen bra, men klimakset uteblir. For når en etter en takker for seg så forventer man mer intensitet og grusomme scener som normalt sett ville ha engasjert meg som seer mye mer enn det Unfriended klarer med sin milde form for drap.

Midtveis begynner handlingen å bli repeterende og slitsom, karakterene begynner å få panikk, det blir mye hyling og skriking, kan de da ikke bare dø med verdighet da? Er det så fryktelig vanskelig? Uansett får man vondt i hodet når sukkerinntaket blir for høyt, men en kan jo ikke forvente så mye annet når man har med tenåringer å gjøre!

Nå kostet ikke Unfriended mye å lage, den er ikke en ny Paranormal Activity, men den er absolutt verdt å se, spesielt tenåringer vil nok kose seg med Unfriended. Det er bare synd at den blir for forutsigbar, man får ikke noe forhold til karakterene og slutten er svak.

Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, man skal ikke forvente topp bildekvalitet av en film som dette der oppløsningen på webkameraene ikke er det høyeste når karakterene bruker Skype.

Dialogen er klar, det blir selvsagt litt uklart her og der, totalt sett er lydsporet greit nok, men dette er ikke et lydspor som fyller opp rommet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.