Visit my YouTube channel here.

War for the Planet of the Apes (2017)

Det siste slaget.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1

Menneskerasen har nesten blitt utryddet, men apene får fremdeles ikke være i fred og Caesar er ute etter hevn etter at noen av hans familiemedlemmer dør og den som er ansvarlig er en mann man ikke leker med. For han går rundt med solbriller!

War for the Planet of the Apes er regissert av Matt Reeves (Cloverfield, Dawn of the Planet of the Apes), og i hovedrollene finner vi Andy Serkis, Woody Harrelson og Steve Zahn. Dette er den tredje filmen i denne serien, og man kan si at det er den siste filmen i en trilogi.

War for the Planet of the Apes er en litt forutsigbar film der protagonisten må gjennomgå mye, dette tok meg tilbake til den første filmen.

Nå er det ikke mange mennesker igjen på jorden, men menneskerasen vil kjempe til siste mann virker det som. Caesar er ute etter hevn etter at en soldat drept noen av hans familiemedlemmer, og på veien treffer han noen nye venner. Den som skiller seg ut er en ape som kaller seg for Bad Ape. Han er en stygg, men sjarmerende kar som ligner veldig mye på Steve Buscemi. Man kan lett se at disse to må være i slekt.

Dette er en type film der man ser apene som vi følger blir herjet med av mennesker og gamle kjenninger. Akkurat på det punktet synes jeg War for the Planet of the Apes er litt svak, dette her har man sett så utrolig mange ganger før i andre filmer og jeg må bare innrømme at jeg har gått lei av denne formelen.

Heldigvis er det som vanlig interessant å følge Caesar og hans syn på verden. Det er litt spennende å se forholdet mellom Caesar og en soldat som han velger å ikke drepe i starten av filmen. Man venter hele tiden på at denne soldaten skal hjelpe Caesar, spørsmålet er om han vil det? Caesar må også velge om han vil gå i samme fotspor som Koba, for Caesar har blitt besatt av hevntanken og nå må vi se om han er en bedre ape enn Koba.

Når det gjelder hovedskurken spilt av Woody Harrelson, så er han en veldig svak og endimensjonal skurk man kan sovne av. Det hjelper heller ikke at han går rundt med store, stygge solbriller og tror han er den karen. Jepp, det er dessverre en slik karakter med i denne filmen og han gjør ikke mye nytte for seg. Jeg hater skurker med solbriller!

Slutten overrasket meg, dette er som sagt reisen til Caesar og når rulleteksten dukker opp på skjermen føler man at dette var en trilogi og at man fikk fortalt historien man ønsket å fortelle. En ting er sikkert, man heier ikke på menneskerasen i disse filmene, man heier på apene og man håper at menneskerasen vil dø ut slik at en bedre art kan ta vare på Jorden.

Jeg vet ikke om det vil komme flere filmer, det vil det sikkert, men fortsettelsen er jeg litt spent på med tanke på slutten i War for the Planet of the Apes. Så jeg venter spent på de neste filmene, hvis det kommer flere.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildet er klart, skarpt og fargene er gode. Sortnivået er topp.

Dialogen er klar og tydelig. Under de store actionscenene fylles rommet opp med luftig og detaljert lyd. Det eneste jeg savnet var litt mer aggresjon og trykk.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Waging War for the Planet of the Apes (30 minutter)
All About Caesar (13 minutter)
Apes: The Meaning of It All (20 minutter)
WETA: Pushing Boundaries (11 minutter)
The Apes Saga: An Homage (8 minutter)
Music for Apes (6 minutter)
Deleted Scenes (23 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: