Visit my YouTube channel here.

Blue Planet II (2017)

Det vakre og det stygge.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Nå skal vi besøke havet som vi mennesker ødelegger.

Jeg har ikke sett den første sesongen av Blue Planet. Men jeg kommer garantert til å sjekke den ut, for Blue Planet II hadde mye spennende og interessant å by på i mine øyne.

I denne sesongen så er det havet vi besøker, og det er utrolig hvor mye man har fått til her takket være moderne teknologi. Det å følge en fisk som forsøker å knuse en musling høres kanskje kjedelig ut, men det er fantastisk å se på når man ser alt i nærbilde. Jeg glemte tid og sted, for jeg ville at den lille fisken skulle klare å åpne skjellet. Stå på lille fisk, go fighting!

Høydepunktet for meg var å se blekkspruten som tok opp kampen mot en fisk som forsøkte å drepe den. Det er fantastisk å se på når den kamuflerer seg når den plukker opp fullt av ting på havbunnen, og igjen så er kameraene plassert tett på kamphanene som igjen gjør at vi som seere blir helt betatt av det som skjer på skjermen. Hvem trenger vel Game of Thrones når vi har en skikkelig engasjerende kamp mellom en fisk og blekksprut!

Det som satt meg ut var at jeg følte at mye av det vi så ikke var ekte. Det ser dataanimert ut, men etter det jeg har lest så er det ikke det. Det er bare at alt er så rent og pent under vannet, så her har man virkelig brukt dyre og moderne kameraer.

Det som er viktig med disse dokumentarfilmene er selvfølgelig budskapet, og de fleste oppegående voksne vet jo hva budskapet er. Vi ødelegger planeten vår, og spesielt plastbruken vår som ødelegger for dyreliv er jo ikke bra og det burde inspirere oss til å bli flinkere med sortering og kutte ut mye av plasten. Det hamres inn hele tiden, men det gjør større inntrykk når man ser selv hva vi holder på med. Ikke bra, ikke bra i det hele tatt!

Og for yngre barn så burde Blue Planet II med sin historiefortelling engasjere de små, for hver episode har en fortelling å fortelle og dette blir fortalt på en måte der det nesten føles ut som om man ser en spennende animasjonsfilm med sin egen historie. Og det er mange spennende historier i Blue Planet II!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: