Westworld: Season 1 (2016)

Velkommen til Westworld, der dine morderiske drømmer kan gå i oppfyllelse.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Den første sesongen av Westworld består av 10 episoder. Dette var en av de mest kritikerroste seriene som kom ut i 2016.

Det har kommet en spillefilm som denne serien er basert på, jeg har ikke sett spillefilmen. Det eneste jeg vet er at Yul Brynner hadde hovedrollen, og at filmen faktisk ble regissert av Michael Crichton.

I Westworld følger vi gjester, ansatte og robotene i den store parken der gjester kan gjøre hva de vil. Det vil si, de kan ikke skade andre mennesker, men de kan absolutt gjøre hva de vil mot robotene. Her voldtar og dreper gjestene de stakkars robotene som gjør de samme oppgavene dag etter dag, og når enkelte av dem blir bevisste så skjønner de at de er i helvete. Er det noe som heter frihet for disse robotene?

Men det foregår ting i denne parken, og enkelte roboter som blir bevisste forsøker å finne ut av sannheten og spesielt hva som skjedde i fortiden deres. For de får stadige bilder i sitt hode som stammer fra fortiden, og det er ikke gode minner, det er vonde minner.

Selv ble jeg litt skuffet over Westworld. For det første klarte jeg ikke å knytte emosjonelle bånd til karakterene, man skal synes synd på robotene som er snille, men problemet er bare at vi ser det samme igjen og igjen. Fremdriften i denne sesongen er veldig saktegående, og når jeg heller ikke ble skikkelig investert i karakterene så ble dette en litt langdryg reise.

De fleste karakterene er ikke særlig godt skrevet, jeg fikk inntrykket av at serieskaperne innbilte seg selv at de lagde en dyp og tung sesong, men det er jo helt feil. Jeg følte aldri at jeg kom under huden på karakterene som er mennesker i serien, de er halvtomme og ikke særlig interessante. En sesong som dette skal gi svaret på hvem disse karakterene er på en utfyllende måte, det eneste man blir sittende igjen med er et halvtomt glass.

Skuespillerne gjør jobben sin på en akseptabel måte med tanke på hvor lite enkelte får å jobbe med. Den som redder denne sesongen er skurken spilt av en solid Ed Harris. Han er den eneste karakteren jeg virkelig likte, han leverer ikke noe nytt, han har alltid vært flink i skurkeroller, men han stjeler showet som slemmingen i serien.

Når det gjelder en skuespiller som Anthony Hopkins så har jeg først oppdaget nå at han er ganske oppskrytt. Han leverer jo den samme rolletolkning gang etter gang, man føler virkelig at han er en teatermann for han er jo faktisk den som mest føles ut som en robot i Westworld. Han blir så utrolig kjedelig å høre på når han først skal prate, og man føler seg noen år eldre når han endelig blir ferdig med det han har å si. Han er ingen Christopher Walken når han forteller en historie!

Westworld er inne på et interessant tema, men ærlig talt, manuset i denne sesongen er ikke særlig bra og tempoet er for lavt og jeg ble i hvert fall ikke engasjert i karakterenes reise. Du vet nesten hva som venter når en traust skuespiller som Jeffrey Wright har en sentral rolle i dette universet. Den fyren kan man sovne av, fyren har null karisma, jeg føler alltid behov for å sove når han dukker opp på skjermen.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, ikke så skarpt og fargene er gode. Sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet klarer å fylle opp rommet under enkelte actionscener. Lyden sparker også godt fra seg når våpen blir avfyrt.

Ekstramateriell:
About the Series (2 minutter)
An Invitation to the Set (2 minutter)
The Big Moment (15 minutter)
Realize the Dream: The First Week on the Set of Westworld (11 minutter)
Imagining the Main Title (14 minutter)
Reality of A.I.: Westworld (4 minutter)
Gag Reel (2 minutter)
The Key to the Chords (8 minutter)
Crafting the Narrative (29 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.